Skanska

Skanska valitsi kaukolämmön ja -jäähdytyksen uuteen pääkonttoriinsa, sillä sen tavoitteena oli tehdä pääkonttorista mahdollisimman energiatehokas.

Skanska valitsi kaukolämmön ja -jäähdytyksen

Energiatehokkuus toi ympäristösertifikaatin

Pääkonttori saikin hiljattain Leed-ympäristöluokituksessa ylimmän eli platinatason sertifikaatin. Tunnustus myönnettiin ennen kaikkea talon energiatehokkuuden ansiosta. Manskun rastin kaikki neljä toimistorakennusta täyttävät lisäksi EU Green Building -vaatimukset, eli niiden energiankulutus on vähintään 25 prosenttia pienempi kuin tämänhetkiset rakentamismääräykset
edellyttävät.

Skanska palkittiin maaliskuussa 2012 Helenin Vuoden Kauko -kunniamaininnalla vuosittaisessa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sidosryhmäseminaarissa. Kunniamaininnan saa henkilö tai yhteisö, joka on toiminnassaan edistänyt energiatehokasta kaukolämmön ja -jäähdytyksen käyttöä.

Skanskan toiminnassa korostuu oman toiminnan ja valintojen aiheuttamien ympäristövaikutusten minimointi. Se toteuttaa helsinkiläisille kaukolämmitystä ja -jäähdytystä tehokkaasti käyttäen turvallisia ja terveellisiä tiloja, jossa on edistykselliset talotekniset järjestelyt. Skanska on yhdistänyt esimerkillisellä tavalla kiinteistöjen ympäristöluokittelun, energiansäästön ja rakennusten sisälämpötilaolosuhteiden hallinnan älykkäiden kaukolämmitys- ja -jäähdytysratkaisujen avulla.