Huolettomuutta Älykkäällä lämmönjakokeskuksella

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa valitsemalla taloyhtiöösi perinteisen lämmönjakokeskuksen sijaan Älykäs lämmönjakokeskus. Hoidamme kaikki lämmönjakokeskukseen liittyvät asiat koko sen elinkaaren ajan. Tarjoamme lämmönjakokeskuksen uusintaa ainoastaan taloyhtiöille.

Ota yhteyttä

Lämmönjakokeskuksen uusinta vaivattomasti ilman investointia

Helppo avaimet käteen -ratkaisu

Huoli pois, hoidamme kaiken laiteuusinnan sujuvuudesta vanhan laitteiston asianmukaisen kierrätykseen.

Taloyhtiö maksaa palvelusta helposti budjetoitavaa, kiinteää kuukausimaksua. Yllättäviä ja epäsäännöllisiä kuluja ei synny.

Älykkään lämmönjakokeskuksen ohjausjärjestelmän ansiosta lämpötilan säätökäyrän muutokset voidaan hoitaa kätevästi etänä. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin heti yhteydenoton jälkeen. Palvelumme myötä voit säästää jopa 5 % lämmityskustannuksissa.

Kattavaa palvelua kustannustehokkaasti

Palveluumme sisältyy: 

  • Älykkään lämmönjakokeskuksen hankinta ja asennus sekä vanhan laitteiston kierrätys
  • Laitteiston toiminnan jatkuva seuranta, huollot ja korjaukset
Ismo Lahti

”Helenin älykäs lämmönjakokeskus oli ratkaisumme kustannussyistä. Kun uusi laitteisto hankittiin palveluna, ei taloyhtiön tarvinnut investoida siihen omia pääomiaan.”

Isännöitsijä Ismo Lahti
ASA-Isännöinti Oy

Lue lisää

Moderni ratkaisu kaukolämpötaloon

Perinteinen lämmönjakokeskuksen uusinta

Taloyhtiö on vastuussa lämmönjakokeskuksen hankinnasta, asennuksesta ja ylläpidosta.

Onnistunut investointi vaatii tarkkaa suunnittelua ja asiantuntemusta. Investointi lämmönjakokeskukseen voi nostaa yhtiövastiketta, minkä lisäksi taloyhtiölle voi tulla yllättäviä ja epäsäännöllisiä kuluja laitteiston osien uusimisesta ja huollosta.

Älykäs lämmönjakokeskus tuo vakautta

Taloyhtiö saa älykkään lämmönjakokeskuksen asennettuna ja ylläpidettynä kiinteää kuukausimaksua vastaan.

Ennakoiva kunnossapito mahdollistaa vikatilanteiden havaitsemisen ja korjaamisen nopeasti, jopa ennen kuin ne tulevat asukkaat huomaavat niitä.

Älykkään lämmönjakokeskuksen valinta uudiskohteeseen tehdään kaukolämpöliittymän hankinnan yhteydessä. Kaukolämpöön liittymisestä on hyvä tehdä sopimus jo rakennushankkeen alkuvaiheessa.

Säästöä lämmityskustannuksiin

Jos lämmönjakokeskuksen uusinta ei ole kiinteistössäsi ajankohtaista, suosittelemme tutustumaan Kiinteistövahti-palveluumme.

Kiinteistövahti perustuu Älykkään lämmönjakokeskuksen tavoin asunnoista mitattavan lämpötila- ja kosteustiedon hyödyntämiseen lämmityksen optimoinnissa.

Mukavat olosuhteet koko kiinteistöön

Hyödyntämällä kiinteistöstä kerättävää dataa pystymme varmistamaan tasaisen lämmityksen ympäri vuoden, kunhan lämmitysverkosto on tasapainossa. Palvelu toimii huomaamattomasti Helenin asiantuntijoiden ohjaamana.

  1. Kiinteistön ääriasuntoja varten toimitetaan langattomat lämpösensorit, jotka keräävät tietoja kiinteistön olosuhteista 
  2. Lämmönjakokeskus kerää lämmitysverkostosta sekä asuinolosuhteista tietoja, joita Helenin asiantuntijat hyödyntävät lämmönjakokeskuksen säädössä.
  3. Seuraamme lämmönjakokeskuksen toimintaa. Toteutamme tarvittavat huollot ja korjaamme mahdolliset vikatilanteet.

Hinnat alkaen 209 €/kk

Huoneistojen lukumäärä, rakennuksen kerrospinta-ala, huoneistokorkeus ja rakennusvuosi vaikuttavat hintaan.
Ota meihin yhteyttä, niin laskemme tarjouksen sinun kiinteistöllesi.

Ota yhteyttä

Usein kysyttyä älykkäästä lämmönjakokeskuksesta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Älykäs lämmönjakokeskus on palvelu, joka kattaa lämmönjakokeskuksen uusinnan ja sisäolosuhteiden säätöä palveluna.

Toimitamme, asennamme ja otamme käyttöön uuden lämmönjakokeskuksen, kierrätämme vanhan laitteiston, huollamme, ylläpidämme ja seuraamme pilvipalvelun kautta lämmönjakokeskusta koko sen elinkaaren ajan ja hoidamme mahdolliset korjaustoimenpiteet varaosineen.

Lisäksi Palvelu mahdollistaa lämmönjakokeskuksen säätökäyrän säätämisen ulkolämpötilan lisäksi myös huoneistojen sisälämpötilojen mukaan. Mikäli säätökäyrää säätämällä ei saada riittävän tasavertaisia lämpötiloja eri huoneistoihin, voi olla ajankohtaista suorittaa patteriverkoston tasapainotus ja säätö, mikä puolestaan lisää lämmityksen energiatehokkuutta vähentäen lämmityskustannuksia.

Älykäs lämmönjakokeskus on hyvä valinta niin kiinteistöille, joissa lämmönjakokeskuksen uusiminen on ajankohtaista kuin uudiskohteen ensimmäisen lämmönjakokeskuksen hankintaa suunnitteleville.

Palvelu on sinulle, joka arvostat

  • Vaivatonta palvelumallia
  • Kiinteää ja ennakoitavaa kustannusta
  • Asuinolosuhteiden tasaisuutta
  • Energiatehokkuutta

Kyllä. Palvelu on saatavilla kaikkialle Suomeen.

Selvitämme palvelun laajentamista myös kerrostaloja pienempiin kiinteistöihin. Jos olet kiinnostunut palvelusta, ota yhteyttä asiantuntijoihimme lomakkeen kautta.

Asiakas maksaa palvelusta kiinteää kuukausimaksua. Tyypillisimmin palvelun kuukausihinta on 200-300 €/kk riippuen kiinteistöstä ja sen olemassa olevasta lämmitysteknisestä toteutuksesta.

Kuukausimaksu perustuu laitteiston asennukseen ja hankintaan sekä palvelukustannuksiin, kuten ylläpito-, valvonta-, huolto-, takuu- sekä raportointikustannuksiin. Kuukausihinnalla asiakas saa kokonaisvaltaista palvelua ja takuumme siitä, että laitteisto ja palvelu toimivat moitteettomasti.

Kuukausimaksu määräytyy asiakkaan kiinteistön lämmitystarpeen ja tehon sekä lämmitysjärjestelmän mitoituksen perusteella. Näihin vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen tilavuus, rakennusvuosi, lämmityspiirin kytkentätavat ja rakennuksen kerroslukumäärä.

Asuntojen lukumäärä sekä taloyhtiön vastikkeenjakoperuste vaikuttavat kuukausihinnan jakautumiseen osakkaiden kesken – mitä enemmän asuntoja, sitä pienempi asuntokohtainen kuukausihinta. Kuukausimaksu on sidottu elinkustannusindeksiin. Asiakkaalle ilmoitetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutoksista laskun yhteydessä.

Palvelun avulla asunto-osakeyhtiö välttyy lisälainan ottamiselta maksaessaan kiinteää palvelumaksua kertainvestoinnin sijaan.

Asiakas välttyy yllättäviltä huolto- ja korjauskustannuksilta, jolloin myös isännöitsijän työt helpottuvat. Kertainvestoinnissa palvelut eivät kuulu investointihintaan ja takuuajat ovat lyhyitä. Lisäksi kertainvestoinneissa asiakkaan täytyy tehdä hankesuunnittelu alusta loppuun itse.

Valittuaan älykkään lämmönjakokeskuksen asiakkaan ei tarvitse hankkia monia erilaisia laitteita lämmitysjärjestelmän seurantaan ja laadunvalvontaan, vaan asiakas saa kaiken tarpeellisen.

Älykäs lämmönjakokeskus -palvelussa asiantuntijamme ovat asiakkaan käytettävissä, lämmitystekniset asiat ovat kunnossa ja asiantuntijamme säätää lämmönjakokeskusta sisälämpötilojen mukaan, mahdollistaen tasaiset ja lämpimät olosuhteet.

Lämmönjakokeskuksen uusinta itsessään voi tuoda säästöjä taloyhtiön lämmityskustannuksiin, kun käyttöön otetaan modernimpi lämmönjakokeskus, jossa on luotettavat ja laadukkaat, takuin varustetut komponentit.

Palvelu mahdollistaa lämmönjakokeskuksen säätökäyrän säätämisen ulkolämpötilan lisäksi myös huoneistojen sisälämpötilojen mukaan. Tällöin voidaan välttyä ali- ja ylilämmitykseltä huoneistoissa, ja energiaa on mahdollista säästää.

Palvelun avulla on mahdollista myös ennakoida taloteknisten toimenpiteiden tarvetta, esimerkiksi patteriverkoston tasapainotustarvetta. Mikäli säätökäyrää säätämällä ei saada riittävän tasavertaisia lämpötiloja eri huoneistoihin, voi olla ajankohtaista suorittaa patteriverkoston tasapainotus ja säätö, mikä puolestaan lisää lämmityksen energiatehokkuutta vähentäen lämmityskustannuksia.

Palvelun avulla asiakasta voidaan neuvoa pilvipalvelua hyödyntäen energiataloudellisissa ja taloteknisissä toimenpiteissä ja kysymyksissä lämmitysjärjestelmän tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.

Kaukolämpöverkon kautta asiakkaalle siirrettävä energia on pitkälle jalostettua, ja lämmitystapana kaukolämpö on tunnettu tuotannon ja jakelun energiatehokkuudesta – siirtohäviöt ovat pienet kun energiaa siirretään tehokkaasti useista eri lähteistä asiakkaille.

Jotta kaupunkien energiajärjestelmät olisivat kokonaisvaltaisesti energiatehokkaita, on tärkeää edistää myös rakennuksien energiatehokkuutta. Palvelun avulla voimme vähentää energiahukkaa yhdessä asiakkaan kanssa. Kaukolämpö tehokkaana lämmitystapana kehittyy ja palvelu mahdollistaa toimitusvarmuuden lisäksi mukavat asuinolosuhteet asiakkaille.

Asennus

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Asennukset pyritään tekemään samana päivänä, kuitenkin sen mukaan, miten tapauskohtaisesti on sovittu isännöitsijän kanssa. Huoneistoanturit saatetaan toimittaa eri päivänä kuin varsinaisen lämmönjakokeskuksen asennus. Isännöitsijä tiedottaa asukkaita anturien asennusajankohdasta ja sopii siitä Helenin kanssa.

Antureita asennetaan noin 20–30 %:iin rakennuksen kaikista asunnoista, yksi asuntoa kohden. Lähtökohtaisesti anturit asennetaan rakennuksen ylimpien ja alimpien kerroksien kulma-asuntoihin, tai niihin asuntoihin, joiden koetaan olevan jatkuvasti viileimpiä tai kuumimpia. Anturit asennetaan seinälle noin 1,1–1,5 metrin korkeudelle lattiasta. Huoneistoanturit mittaavat asuntojen lämpötilaa ja kosteuspitoisuutta.

Asukkaat voivat itse vaikuttaa anturien sijoituspaikkaan, mutta anturien tulisi sijaita sellaisessa paikassa, jossa veto tai patterilämmitys tai muu vastaava asia ei vaikuta mittauslukemaan. Anturit kiinnitetään lähtökohtaisesti kaksipuolisella teipillä seinään. Jos teippikiinnitys ei sovellu kohteeseen, voidaan käyttää muita sovittavia kiinnitystapoja. Anturit toimivat pattereilla, ja niiden mittaustietoa voidaan seurata pilvipalvelun kautta. Anturin tiedonsiirto toimii lämmönjakokeskuksessa sijaitsevan modeemin ja dataliittymän avulla.

Anturien avulla lämmönjakokeskuksen toimintaa voidaan säätää ulkolämpötilan lisäksi myös sisälämpötilan mukaan. Näin sisälämpötilat huomioidaan paremmin lämmityksen säädöissä ja asukkailla on mukavammat sisäolosuhteet.

Kyllä. Lämmönjakokeskus voidaan asentaa ja ottaa käyttöön myös talvella. Sopivasta ajankohdasta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Lämmönjakelu keskeytyy asennuksen vuoksi noin 2–4 tunnin ajaksi.

 Ensimmäinen ilmaus tehdään lämmönjakokeskuksen asentamisen jälkeen.

Voidaan, mutta lisätöistä ja niiden kustannuksista sovitaan erikseen. Palvelukokonaisuudessa lisälaitteita ei kuitenkaan lähtökohtaisesti tarvita, vaan älykäs lämmönjakokeskus sisältää kaikki tarpeelliset komponentit ja varusteet.

Sopimusasiat

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Palvelun voi irtisanoa puolen vuoden kuluttua sopimuksen solmimisesta, jolloin asiakas lunastaa Älykkään lämmönjakokeskuksen laitteiston itselleen maksamalla sopimukselle merkityn laitteiston jäännösarvon.

Palvelu siirtyy kiinteistön mukana uudelle omistajalle, eli uusi omistaja alkaa maksaa kuukausimaksua. Jos kiinteistön uusi omistaja ei halua enää jatkaa palvelua, asiakas lunastaa Älykkään lämmönjakokeskuksen laitteiston itselleen maksamalla sen jäännösarvon.

Katso myös


Taloyhtiön energiatehokas lämmitys

Energiatehokkuutta parantamalla taloyhtiö voi säästää merkittäviä summia rahaa. Tutustu palveluihimme, jotka auttavat hyödyntämään energiaa fiksummin.


Säästä taloyhtiön lämmityskuluissa Kiinteistövahdilla

Kiinteistövahti parantaa asuinmukavuutta, tuo säästöjä lämmityskustannuksissa ja tekee asumisesta ympäristöystävällisempää.


Patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston perussäätö on helppo tapa parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja säästää rahaa.


Poistoilmalämpöpumppu

Säästä lämmityskuluissa ja hyödynnä hukkalämpö tehokkaasti taloyhtiön ja käyttöveden lämmitykseen poistoilmalämpöpumpun (PILP) avulla.