Uutinen / 20.12.2018

Helen ja saksalainen E.ON Liikennevirran pääomistajiksi

Saksalainen energiayhtiö E.ON tulee mukaan suomalaisen Liikennevirran toimintaan.

Helenin osakkuusyhtiö Liikennevirta Oy:n (Virta) toiminta laajenee ja kansainvälistyy vauhdilla. Virran omistuspohjaa on kehitetty suunnattujen osakeantien ja osakekauppojen kautta siten, että Helen ja E.ON omistavat yhtiöstä nyt enemmistön.

- Virta on vahvassa kasvun vaiheessa, ja sen toiminnan painopiste on muuttunut Suomesta kansainväliseen toimintaan. On hienoa saada E.ON tässä vaiheessa mukaan yhtiön kehittämiseen, sanoo toimitusjohtaja Pekka Manninen Helenistä.

- Tulevaisuuden liikkuminen perustuu vahvasti IT-teknologiaan. Virran osakkaana olemme osa yritysryhmää, jolla on käytettävissä kehitystyöhön tarvittava asiantuntemus. Näin me voimme olla mukana rakentamassa tulevaisuuden liikkumista, sanoo Senior Vice President B2C Solutions Frank Meyer E.ON:sta.

Liikennevirta on sähköautojen latauksen markkinajohtaja Suomessa maan suurimmalla julkisella latausverkostolla. Lisäksi Liikennevirta mahdollistaa sähköautojen latausliiketoiminnan hallinnoinnin maailmalla. Liikennevirran asiakkaat tarjoavat sähköautojen latauspalveluita 19 maassa. Liikennevirta ei omista latauslaitteistoja vaan keskittyy skaalautuvien ohjelmistojen ja palvelujen tuottamiseen.

Virta ja E.ON tekevät jo vahvaa operatiivista yhteistyötä: E.ON:in tuhansia latauspisteitä Euroopassa käsittävä sähköautojen latausverkosto toimii jo merkittäviltä osin Virran teknologialla.

Helen vahvasti mukana sähköisen liikenteen kehittämisessä

Helen hakee aktiivisesti kasvua uusista energiapalveluista ja puhtaan energian ratkaisuista sekä kumppanuuksien että investointien kautta. Helen on ollut alusta asti vahvasti mukana Virran toiminnassa ja toiminut myös uranuurtajana suomalaisen sähköisen liikenteen kehittämisessä.

Suomen ensimmäinen julkinen sähköautojen katulatauspiste avattiin Runeberginkadulla jo vuonna 2009 ja siitä lähtien Helen on kehittänyt aktiivisesti pääkaupungin sähköistä liikennettä. Katulatauspisteitä on rakennettu eri puolille kaupunkia ja mm. liityntäpysäköintialueille junaradan varteen. Helsingin julkinen katulatausverkosto on Suomen laajin ja kattaa lähes 50 latauspistettä.

Liikennevirta Oy (Virta) on sähköautojen lataukseen erikoistunut yritys. Virran alusta yhdistää kaikki sähköautoilun ekosysteemin avaintahot ja tarjoaa palveluita koko arvoketjulle. Virta on alan innovointijohtaja ja sillä on Euroopan kehittynein teknologia-alusta, joka mahdollistaa sähköautojen lataukseen liittyvien palveluiden toteuttamisen missä tahansa maailmassa. Virran asiakkaita on jo 19 Euroopan maassa.

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

E.ON on kansainvälinen energiayhtiö, joka keskittyy kolmeen avainliiketoiminta-alueeseen – energiaverkostoihin, asiakasratkaisuihin ja uusiutuvaan energiaan. E.ONilla on maailmanlaajuisesti noin 43 000 työntekijää ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Saksan Essenissä. www.eon.com