Uutinen / 9.10.2018

Uusi kaukolämmön palvelu säästää energiaa

Helen tuo markkinoille uuden kaukolämmön palvelun: älykäs lämmönjakokeskus säästää energiaa ja pienentää asukkaiden lämmityskustannuksia. Älykkään lämmönjakokeskuksen ansiosta taloyhtiön kaikkiin asuntoihin saadaan tasavertaiset sisäolosuhteet.

Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka täytyy uusia säännöllisin väliajoin. Laitteisto siirtää energian kaukolämpöverkosta rakennuksen sisälle ja lämmittää huoneistoja sekä käyttövettä.

Helen tarjoaa taloyhtiöille uuden palvelukokonaisuuden, joka kattaa lämmönjakokeskuksen uusinnan, laitteiston huollot ja korjaukset sekä rakennuksen sisäolosuhteiden optimoinnin.

Älykkäällä ohjausjärjestelmällä parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta ja varmistetaan asukkaille sopiva lämpötila.

- Älykäs lämmönjakokeskus eroaa tavallisesta lämmönjakokeskuksesta siten, että se lämmittää juuri sen verran kuin on tarpeen, ei liikaa eikä liian vähän. Taloyhtiön ääriasuntoihin asennettavat huoneistoanturit mittaavat, mikä on sopiva määrä lämpöä juuri kyseiselle talolle, kertoo Helenin tuoteasiantuntija.

- Taloyhtiön asukkaat ovat tasavertaisemmassa asemassa palvelun käytön myötä, kun kaikkiin asuntoihin saadaan optimaalinen lämpötila. Aiemmin osassa asuntoja on saattanut olla liian kylmä ja osassa liian kuuma, tuoteasiantuntija lisää.

Palvelu perustuu kiinteähintaiseen kuukausimaksuun. Taloyhtiön ei tarvitse tehdä erillisiä alkuinvestointeja. Helen hoitaa kaiken lämmönjakokeskukseen liittyvän koko sen elinkaaren ajan.

Säästöä energiakuluissa

Älykäs lämmönjakokeskus käyttää lämmitysenergiaa huomattavasti tehokkaammin kuin vanhemmat laitteet. Kun asunnon sisäolosuhteita hallitaan, vältytään myös liikalämmitykseltä, ja taloyhtiö saa merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa.

Älykkään lämmönjakokeskuksen ansiosta taloyhtiö säästää vähintään 5 prosenttia energiakuluissa, ja olosuhteista riippuen säästö voi olla myös suurempi.

- Tarjoamme palvelua ensisijaisesti kerrostaloyhtiöihin, joissa ollaan vaihtamassa lämmönjakokeskusta, sanoo tuoteasiantuntija.

- Palvelu on suunnattu myös uudisrakennuksien rakennuttajille. Meitä kiinnostaa rakennusten elinkaari. Mikäpä sen parempaa asukkaalle kuin asunto, jossa lämmitysjärjestelmästä ei tarvitse huolehtia ja sisälämpötila on viimeisen päälle optimoitu.

Lisää tietoa myös: helen.fi/älykäs-lämmönjakokeskus

Lue lisää aiheesta

Lämpö Yritykset Älykkäät ratkaisut