Uutinen / 23.7.2019

Helen kutsuu kaupunkilaiset juhlistamaan hiilineutraalia tulevaisuutta

Helen järjestää kaikille avoimen, ilmaisen tapahtuman Allas Sea Poolilla Helsingin Katajanokalla lauantaina 27.7.2019. Tapahtuman teemana on hiilineutraali tulevaisuus.

Tapahtumapäivänä Allas Sea Poolin sisäpiha muuntautuu kokemuspuistoksi, jossa tutustutaan hiilineutraaliin energiatulevaisuuteen koko perheelle sopivien aktiviteettien muodossa. Luvassa on mm. mini-Tesla-autorata perheen pienimmille, uusiutuvan energian polku, reaktiopelejä ja neppisrata. Paikalle saapuu myös YouTube-tähti Herbalisti, ja illan kruunaa Allsång på Allas -yhteislaulukonsertti Hanna Pakarisen ja Gebardin johdolla.

Helenin tavoitteena on hiilineutraalius 2035

Helenin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä samassa aikataulussa keväällä julkistetun hallitusohjelman ja Helsingin kaupungin tavoitteiden kanssa. Kivihiilen käyttö lopetetaan vaiheittain: Hanasaaren voimalaitos suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä ja sen lämmöntuotanto korvataan lämmön kierrättämisellä lämpöpumpuilla, energian varastoinnilla ja Vuosaareen suunniteltavalla biolämpölaitoksella. Salmisaari säilyy tärkeänä energiantuotantoalueena; siellä kivihiili korvataan vuoteen 2029 mennessä ja ratkaisujen suunnittelu on täydessä vauhdissa.

Investoinnit ovat käynnissä: Esplanadin lämpöpumppulaitos vihittiin käyttöön elokuussa 2018, ja työn alla ovat Katri Valan lämpöpumppulaitoksen laajentaminen yhdellä uudella pumpulla sekä uutta tekniikkaa hyödyntävä merivesilämpöpumppu Vuosaareen. Mustikkamaan maailmanlaajuisestikin ainutlaatuista luolalämpövarastoa rakennetaan parhaillaan vanhoihin, käytöstä poistettuihin öljyluoliin  - käytössä on jo Vuosaaren ja Salmisaaren lämpövarastot. Salmisaaressa vihittiin käyttöön uusi pellettilämpölaitos helmikuussa 2018. Aurinkovoimaloita Helen on rakentanut omiin ja asiakkaiden kiinteistöihin.

Tulevaisuuden älykäs energiajärjestelmä koostuu monesta ratkaisusta. Parhaiten sitä kuvaa joustavuus: tuotantoa ja kulutusta voidaan säätää tarpeen mukaan, ja tuotantoa voidaan kehittää jatkuvasti yhä tehokkaammaksi ja ilmaston kannalta parhaita ratkaisuja hyödyntäen.

Tarkempi ohjelma Allas Sea Poolilla lauantaina 27.7.2019: www.helen.fi/yhdistetaanvoimat

Lue lisää Helenin hiilineutraalista energiatulevaisuudesta:
www.helen.fi/energiatulevaisuus ja https://www.helen.fi/yritys/vastuullisuus/ajankohtaista/blogi/2019/hiilineutraali-helen/


imagefzs9.png