Uutinen / 14.12.2022

Helenin ja LämpöYkkösen maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvä yhtiö Geonova Oy aloittaa toimintansa

Helen Oy ja LämpöYkkönen Oy ovat perustaneet maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhtiön, Geonova Oy:n. Yhtiö tuo murroksessa oleville energiamarkkinoille nopeasti yleistyvän elinkaarimallin, joka mahdollistaa energiatehokkaaseen lämmitysjärjestelmään siirtymisen yhä useammalle taloyhtiölle sekä teollisuus- ja liikekiinteistölle ilman alkuinvestointia. Geonova tulee tarjoamaan asiakkaille energiatehokkaita ja hiilineutraaleja lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja Helsingissä ja muualla Suomessa. Helenillä on yksinomainen määräysvalta uudessa yhtiössä.

Geonova Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu MMM, MBA Tapo Lehtoranta, jolla on yli 20 vuoden kokemus energia-alan johto- ja hallitustehtävistä. Aiemmissa tehtävissään Lehtoranta on ollut mukana toteuttamassa energia-alan eri muutosvaiheita.

– Energia-ala on ajankohtaisempi kuin koskaan, ja on todella innostavaa päästä tarjoamaan selkeää palvelua, jolla asiakas voi helposti ja nopeasti tehdä valintoja ja konkreettisia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Tavoitteemme on muuttuvilla energiamarkkinoilla tehdä vähähiilisen energiaratkaisun toteuttamisesta asiakkaillemme helppoa ja myös taloudellisesti helpommin ennakoitavaa. Odotan innolla, että pääsemme kasvavalle pelikentälle uuden joukkueen kanssa, Lehtoranta kertoo.

– Olemme iloisia, että saimme Tapon kaltaisen kokeneen energia-alan moniosaajan ja useissa muutostilanteissa mukana olleen toimitusjohtajan Geonovaan. Tuomme maalämpö- ja lämpöpumppumarkkinalle uudenlaista toimintatapaa, jonka uskomme tekevän nykyisestä markkinasta entistä asiakaskeskeisemmän, kommentoi Helenin ratkaisuista ja tuoteportfolion kehityksestä vastaava johtaja Sari Mannonen.

Geonova tarjoaa yrityksille ja taloyhtiöille muun muassa maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuja elinkaarimallilla (Energy-as-a-Service) tavoitteenaan uudistaa nykyistä lämpöpumppumarkkinaa asiakaskeskeisemmäksi. Nykyinen maalämpö- ja lämpöpumppumarkkina toimii pääasiassa kertainvestointimallilla, kun taas elinkaarimalli on matalan investointikynnyksen malli, joka mahdollistaa asiakkaille ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan energiaratkaisun nopean käyttöönoton. Pienemmät kertakustannukset ja ratkaisun koko elinkaaresta huolehtiminen lisäävät vastuullisuutta ja helpottavat asiakkaiden elämää.

Geonova on strategiamme mukainen askel tulla laajalla rintamalla lämpöpumppumarkkinoille, joihin kuuluvat maalämpö- ja muut lämpöpumppuratkaisut. Toimme jo keväällä maalämmön kaukolämmön rinnalle lämmitysratkaisuna erityisesti taloyhtiöille ja yritysasiakkaille uudessa lämpötarjoamassamme. Tavoitteenamme on Geonovan avulla laajentaa asiakaskuntaamme suurempiin taloyhtiöasiakkaisiin ja muihin yrityksiin myös Helsingin ulkopuolelle sekä tarjota kullekin asiakkaalle aina paras ja energiatehokkain kokonaisratkaisu.