Uutinen / 14.2.2024

Helen muuttaa moderneihin toimitiloihin Salmisaaren voimalaitosalueen viereen

Helen muuttaa ikonisesta Sähkötalosta We Landin uusiin toimitiloihin Helsingin Salmisaareen kesällä 2025. Muutto mahdollistaa Helen-konsernin entistä tiiviimmän yhteistyön, sillä Helen Sähköverkko Oy muuttaa emoyhtiön kanssa samoihin tiloihin. Tilat tarjoavat heleniläisille korkealaatuiset ja monikäyttöiset tilat, jotka joustavat erilaisiin tarpeisiin.   

Helen on solminut NCC:n kanssa sopimuksen uusien toimitilojen vuokraamisesta We Landin rakenteilla olevasta toimistotalosta. We Land on uudenlainen toimitalo, jossa korostuvat yhteisöllisyys, kokemuksellisuus ja vastuullisuus.  

We Landin toimitilat ovat meille ennen kaikkea kohtaamispaikka, joka tukee innovointia ja erilaisia työn tekemisen tapoja. Haluamme We Landissa tarjota upeat ja toimivat puitteet sille tärkeälle työlle, jota henkilöstömme tekee toteuttaessaan vihreää siirtymää uuden strategiamme mukaisesti jousto ja kannattavuus keskiössä, kertoo Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka.   

Uudet tilat tarjoavat nykyaikaisen ja mukautuvan työympäristön, joka huomioi liikkuvan tietotyön vaatimukset. Tiloista löytyy yhteistyötä tukevia tiloja, kuten ideointi- ja projektihuoneita sekä kokoushuoneita, minkä lisäksi yksilötyötä voi tehdä erilaisissa tiloissa. We Landissa työtilat joustavat ja tarjoavat monipuolisuutta, ja nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin suunnitellut tilat ovat myös kustannustehokkaat.   

Helen Sähköverkko Oy muuttaa Käpylän toimipisteeltä We Landiin saman katon alle Helenin kanssa.     

– Uudet toimitilat antavat meille loistavan mahdollisuuden parempaan työympäristöön ja yhteisöllisyyteen. Yhdessä voimme täysillä hyödyntää osaamistamme, oppia toisiltamme ja kasvaa yhdessä, Helen Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Markus Lehtonen kertoo.    

Helenille suunnitellaan noin 6500 neliön tilat neljään We Landin kerrokseen.  

– Kehittämämme ja rakentamamme We Land tarjoaa Helenille laadukkaat, ympäristösertifioidut toimitilat. Uskomme, että monipuoliset palvelut ja yhteisöllisyyttä tukevat tilaratkaisut tukevat nykyaikaista työntekoa erinomaisesti. We Landin toimitilat ovat nyt lähes täyteen vuokratut ja talo valmistuu ensi kesänä, NCC Property Developmentin maajohtaja Petri Bergström sanoo.   

We Landin 14-kerroksinen toimistotalo tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita, edustustiloja ja monikäyttötiloja. Toimitila rakennetaan ympäristövastuu edellä korkeimman BREEAM Outstanding -tason ympäristöluokan kriteerien mukaisesti ensimmäisenä Suomessa. We Land sijaitsee Porkkalankadulla, jonka varrella on myös Helenin Salmisaaren voimalaitos.  

Sähkötalo toimi Helenin pääkonttorina kuudella vuosikymmenellä   

Helsingin kaupungin energialaitos, nykyinen Helen, rakennutti Sähkötalon pääkonttorikseen vuonna 1973. Alvar Aallon suunnittelema Sähkötalo on ollut toimistokäytössä alusta asti, ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on säilynyt pääosin alkuperäisessä asussa. Sähkötalo oli osa Alvar Aallon keskustasuunnitelmaa, josta toteutettiin Sähkötalon lisäksi Finlandia-talo. Helen toimii vuokralaisena Sähkötalossa uusien toimitilojen valmistumiseen asti.    

 – Sähkötalo on palvellut meitä erinomaisesti vuosikymmenien ajan. Sen keskeinen sijainti ja valoisat tilat ovat saaneet henkilöstöltä kiitosta. Energiatulevaisuutta rakentavana asiantuntijaorganisaationa on kuitenkin aika kääntää uusi historian lehti toimitilojenkin suhteen, Olli Sirkka päättää.  

Lue lisää aiheesta

Helen