Uutinen / 17.6.2024

Hinnanmuutos 1.8.2024 alkaen

Muutamme toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja 1.8.2024 alkaen. Sähköenergian myyntihinta koostuu energiahinnasta ja perusmaksusta, joista energianhinta laskee ja perusmaksu nousee elokuun alusta lähtien. Kuukausitasolla sähkölasku tulee pienenemään asiakkaillamme, joilla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Elokuun alusta lähtien toistaiseksi voimassa olevien sopimuksien energianhinnat laskevat keskimäärin 2,30 c/kWh (14 %) ja perusmaksuja korotetaan noin 1,20 euroa kuukaudessa. Energianhinnanmuutoksen taustalla on sähkönhankintakustannusten lasku. Perusmaksun korotukseen vaikuttavat puolestaan kustannusten nousu, jolla katetaan sähkönmyynnin operatiivisia kustannuksia.   

Esimerkiksi tyypillisen kerrostaloasukkaan (vuosikäyttö 2 000 kWh) sähkölasku pienenee noin 2,70 euroa kuukaudessa. Omakotitaloasukkaan, jolla ei ole sähkölämmitystä (vuosikäyttö 5 000 kWh), sähkölasku pienenee noin 8,50 euroa kuukaudessa. Tyypillisen sähkölämmitteisen omakotitalon (vuosikäyttö 18 000 kWh) sähkölasku pienenee noin 34 euroa kuukaudessa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.  

Hinnanmuutos koskee Käyttösähkö-, Perussähkö-, Perussähkö 2-aikaisena-, Ympäristösähkö-, Tuulisähkö- ja Tehosähkösopimuksia.    

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on helppo ja huoleton valinta, joka sopii erinomaisesti niin kerrostaloasujille, vapaa-ajan asuntoihin kuin pienille yrityksille. Sopimuksen energiahinta pysyy tasaisena ja vakaana sähkömarkkinoiden kausivaihtelut huomioiden. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on irtisanottavissa neljäntoista vuorokauden irtisanomisajalla.    

Maksuttomasta Oma Helen -palvelusta löytyy useita omaa sähkönkulutuksen seurantaa helpottavia toimintoja, kuten kulutuksen seuranta kWh-tasolla ja euromääräisesti. 

Lisätietoja sähkösopimuksista

Lisätietoja Oma Helen -palvelusta

Lue lisää aiheesta

Helen