• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Jäähdytys

”Vastuullisuus ei tarkoita mukavuudesta tinkimistä”

  • Teksti: Robert Sundman
  • Kuvat:
  • 2016-12-19
Vastuullisuus on sitä, että rakennetaan asuntoja, joissa ihmiset haluavat asua vielä vuosienkin päästä. Näin uskoo VVO:n ylläpidosta ja hankinnoista vastaava johtaja Kimmo Rintala.

Kimmo Rintalan mukaan asuntojen uudistuotannossa ja korjaamisessa mietitään myös energiankulutusta ja energiatehokkuutta osana vastuullisuutta.

Suomen suurimmalla yksityisellä vuokranantajalla, VVO:lla, on yli 32 000 vuokra-asuntoa noin 40 paikkakunnalla. Asuntoja rakennetaan jatkuvasti myös lisää. VVO:n ylläpidosta ja hankinnoista vastaava johtaja Kimmo Rintala kertoo, että valtavan asuntomäärän hallinnoimisessa tärkeintä on pitää huolta siitä, että asunnoissa myös todella halutaan asua.

”Yritämme jatkuvasti etsiä uusia ratkaisuja siihen, miten voimme mahdollisimman tehokkaasti tehdä sellaisia asuntoja, joita ihmiset haluavat. Tähtäämme siihen, että voimme esimerkiksi tehdä mahdollisimman pieniä asuntoja kustannusoptimoidusti, laadusta tinkimättä. Vastaamalla ihmisten tarpeisiin toimimme vastuullisesti”, Rintala kertoo.

Vastuullisuutta valvotaan VVO:lla myös urakointitasolla erilaisissa rakennusprojekteissa.

”Tilaajavastuuasioissa vaadimme paljon enemmän kuin mitä pelkästään laki edellyttäisi. Me olemme esimerkiksi rajanneet sitä, kuinka monta aliurakoitsijaa projektissa voi olla. Meillä on myös tiettyjä kriteerejä yhteistyökumppaneillemme, joiden pitää täyttyä. Ne liittyvät lähinnä yritysten taustahenkilöihin ja historiaan. Se on osa harmaan talouden torjuntaa.”

Energiatehokkuutta kaukojäähdytyksellä

VVO hyödyntää myös jatkuvasti omaa, kiinteistöjen ylläpidosta kertyvää tietoaan asuntojen uudistuotannossa ja korjaamisessa. Näin kotien elinkaari saadaan mahdollisimman pitkäksi.

Osana näitä ratkaisuja mietitään energiankulutusta ja energiatehokkuutta.

”Mietimme aina, onko mahdollista tehdä enemmänkin energiatehostusta kuin mitä määräykset vaativat”, Rintala avaa.

Vuokranantaja yrittääkin löytää parhaat mahdolliset ratkaisut tai niiden kombinaatiot, joilla päästään mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Myös Helenin kaukojäähdytystä on VVO:lla käytetty.

”Olemme miettineet kaukojäähdytyksen tuomista kiinteistöihin korjauksien yhteydessä, ja muutamaan kohteeseen se on jo tuotukin. Osassa asunnoista on viilennys ja osassa ihan oikea jäähdytys”, Rintala kertoo.

Kaukojäähdytyksellä huoneilman saa jäähdytettyä haluttuun lämpötilaan, miellyttävän viileäksi helteelläkin. Tuloilman viilennys laskee sisään virtaavan ilman lämpötilaa vain muutamalla asteella.

”Kyllähän kaukojäähdytys on energiatehokas tapa toteuttaa jäähdytys. Siinä saadaan talteen rakennuksen ylijäämälämpö, joka voidaan hyödyntää kaukolämmössä.”

Vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin

Kaukojäähdytys on mahdollista asentaa vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin. Vanhoihin taloyhtiöihin jäähdytys tehdään usein esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Ota kaukojäähdytys esille jo putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa.

Kaukojäähdytys on vastuullista rakentamista

Kaukojäähdytys on vastuullista rakentamista sekä lyhyellä että pitkällä aikajänteellä:

  • parantaa asumismukavuutta
  • lisää asuntojen jälleenmyyntiarvoa
  • tuotetaan ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Kysy lisää!

Kiinnostuitko kaukojäähdytyksestä? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Asiantuntijamme ovat palveluksessasi

Asiantuntijamme palvelevat yrityksiä niin jäähdytykseen, lämpöön kuin sähköön liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kaukojäähdytys Ilmarisen kiinteistöissä

Ilmarisen pääkonttorissa ja useissa kiinteistöissä on kaukojäähdytys. Vastuu ympäristöstä näkyy vahvasti myös Ilmarisen sijoitustoiminnassa. Allekirjoittamalla Montreal Pledge -sitoumuksen Ilmarinen on lupautunut paljastamaan vuosittain salkkujensa hiilijalanjäljet.

Päivä Haagan paloasemalla

Palomiehelle on arkea, että hälytys voi tulla vaikka kaupan kassalla, ja silloin tarvitaan kaikkia. Yhteishenki ja yhteistyö tekevät työstä tekemisen arvoista.

Kaukojäähdytys suojelee kansallisaarteita

Suomalaiset klassikot ja vaihtuvat näyttelyt vetävät taiteen ystäviä Ateneumiin sankoin joukoin. Taideteoksille lämpötila ja ilmankosteus ovat tärkeitä asioita. Mittavan remontin yhteydessä arvorakennus liitettiin kaukojäähdytysverkkoon.