• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Jäähdytys

Viilennys lisää työntekijöiden tuottavuutta

  • 2023-01-10

Kukapa ei nauttisi lämmöstä – kunhan se pysyy kohtuudessa varsinkin sisätiloissa. Työpaikkojen lämpötilalla on vaikutusta paitsi viihtyvyyteen, myös tuottavuuteen. Tutkimusten mukaan tilojen viilentäminen parantaa ihmisten tehokkuutta ja oppimista. Lue lisää lämpötilan vaikutuksista tuottavuuteen.

Tutkimukset osoittavat, että viilennetyt tilat lisäävät työntekijöiden tehokkuutta

Viilennyksen hyödyt pähkinänkuoressa

• Sopiva lämpötila parantaa ihmisten tehokkuutta ja oppimista

• Työtehon kasvu lisää tuottavuutta

• Viileässä työskentely vähentää työn keskeytymisen riskejä

Viilennystä kiinteistöön? Tutustu Helenin luotettaviin jäähdytysratkaisuihin. Lue lisää.

Ilmastointi lisää työtehoa ja oppimistuloksia

The Economist -lehti on tutkinut tilojen lämpötilan vaikutuksia työntekijöihin ja opiskelijoihin. Lopputulema kiteytettynä tutkimuksesta on se, että ilmastointi parantaa niin työtehoa kuin oppimistuloksiakin. Myös Harvardin yliopiston tutkimus totesi, että ilmastoiduissa huoneissa asuvat opiskelijat menestyivät testeissä paremmin kuin ne, jotka joutuivat olemaan korkeammissa lämpötiloissa.

Työtilojen ihannelämpötila 22 astetta

Yleisesti tutkimukset osoittavat ihanteelliseksi lämpötilaksi työn ja oppimisen kannalta 22 astetta. Jos sisälämpötila kohoaa esimerkiksi 26 asteeseen – kuten se kesällä herkästi tekee – työteho laskee 80 prosenttiin ihannelämpötilaan verrattuna. Rakennustiedon Sisäympäristö ja tuottavuus -artikkelissa puolestaan todetaan, että työntekijöiden tuottavuus laskee keskimäärin noin 2 prosenttia jokaista lämpöastetta kohden, kun lämpötila ylittää 25 lämpöastetta.

Viilennys on sekä työntekijän että työnantajan etu

Vastuu työympäristön turvallisuudesta kuuluu työnantajalle. Sen lisäksi henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen on kannattavaa niin inhimilliseltä kuin taloudelliseltakin kantilta katsottuna. Kun henkilöstö voi kaikin puolin hyvin, yrityskin voi aina paremmin.

Työturvallisuuslain suosituksen mukaan työnantajan on ryhdyttävä toimiin työolojen parantamiseksi, kun työpaikan ilman lämpötila ylittää 28 astetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että työteho ja oppimiskyky laskevat jo tätä ennen eli 22 asteen jälkeen.

Työntekijän terveyttä vaarantavaa kuumakuormitusta tulee estää ensisijaisesti teknisillä ratkaisuilla. Onneksi miellyttävän ja turvallisen lämpötilan varmistamiseksi on tarjolla tehokkaita ja vaivattomia ratkaisuja, myös Helenillä.

Millainen viilennysjärjestelmä on sopivin pidemmällä aikavälillä? Vertailimme neljää eri järjestelmää. Lue lisää. 

Huoletonta ja toimintavarmaa viilennystä kiinteistöihin Helenin jäähdytyksellä

Oletko kiinnostunut työympäristöjen viilennyksestä? Lue lisää luotettavista jäähdytysratkaisuistamme yrityksille. 

Lue lisää

Asiantuntijamme ovat palveluksessasi

Asiantuntijamme palvelevat yrityksiä niin jäähdytykseen, lämpöön kuin sähköön liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Jäähdytysjärjestelmät vertailussa – katso, mikä sopii parhaiten teidän kiinteistöönne

Kesäkelien myötä kiinteistön jäähdytys on monen mielessä. Hikoilua voi helpottaa useilla eri tekniikoilla, mutta mikä jäähdytysjärjestelmä olisi pitkällä aikavälillä kustannustehokkain ja ympäristöystävällisin vaihtoehto? Vertailimme neljää eri tekniikkaa.

Päivä Haagan paloasemalla

Palomiehelle on arkea, että hälytys voi tulla vaikka kaupan kassalla, ja silloin tarvitaan kaikkia. Yhteishenki ja yhteistyö tekevät työstä tekemisen arvoista.

Kaukojäähdytys suojelee kansallisaarteita

Suomalaiset klassikot ja vaihtuvat näyttelyt vetävät taiteen ystäviä Ateneumiin sankoin joukoin. Taideteoksille lämpötila ja ilmankosteus ovat tärkeitä asioita. Mittavan remontin yhteydessä arvorakennus liitettiin kaukojäähdytysverkkoon.