Avoin kaukolämpö

Syntyykö yrityksesi tai kiinteistösi toiminnassa ylimääräistä lämpöä? Myymällä ylimääräiset lämpösi meille osallistut Helsingin päästöttömään lämmittämiseen, saat ennakoitavaa tulovirtaa ja olet mukana edistämässä ilmastoneutraalia energiataloutta.

Lämmitä pala Helsinkiä

Hyödyntämällä olevassa olevaa lämpöä lisäämme yhdessä päästöttömän lämmön määrää Helsingissä ja säästämme yhteisiä resurssejamme ja ympäristöämme. Yrityksesi tai kiinteistösi voi päästä osaksi energiajärjestelmää, joka toimii yhä enemmän yhteisön tavoin.

Tilaamassamme tutkimuksessa yritysten energiavalintojen vastuullisuudesta selvisi, että suomalaiset näkevät kierrätyksen ja uusiutuvien materiaalien käytön sekä ympäristövaikutusten vähentämisen tärkeimpinä vastuullisen yritystoiminnan mittareina.

Vaikka ajatus kierrätyksestä energiankäytössä on suurelle yleisölle vielä suhteellisen uusi, lämpöjen kierrättäminen on vahva viesti vastuullisuudesta.

Lämmitämme jo nyt lähes 75 000 helsinkiläistä asuntoa kierrätetyllä lämmöllä – montako asuntoa yrityksesi ylijäämä voisi lämmittää?

Lämmitämme hukkalämmöillä lähes 75 000 helsinkiläistä asuntoa.

Tehokasta energian kierrätystä

Energiajärjestelmämme mahdollistaa tehokkaan lämmön kierrätyksen Helsingissä. Olemmekin hukkalämpöjen hyödyntämisen edelläkävijä.

Puhdistetun jäteveden lämmön hyödyntäminen ja kaukojäähdytys tuottavat lähes 10 % Helsingin kaukolämmöstä. Esplanadin ja Katri Valan lämpöpumppulaitoksissamme kierrätämme ja jalostamme asiakkaidemme ylimääräisen lämmön takaisin hyötykäyttöön.

Haluamme tehostaa ja laajentaa energian kierrätystä entisestään ja ostaa ylijäämälämpöä kaukolämpöämme käyttäviltä toimijoilta kuten tuotantolaitoksilta, kiinteistöiltä, yrityksiltä ja asuintaloilta. Ylijäämälämpöjä hyödyntämällä voimme yhdessä vähentää muiden energianlähteiden käyttöä.

Etsimme jatkuvasti uusia kohteita, joihin voimme kehittää energiatehokkaita ratkaisuja.

Avoimeen kaukolämpöön liittyminen on mahdollista, kun

  • Kiinteistössäsi syntyy ylimääräistä lämpöä
  • Kiinteistösi on liittynyt Helsingin kaukolämpöverkkoon

Ota yhteyttä, niin selvitämme parhaan tavan kiinteistössäsi syntyvän lämmön hyödyntämiseen.

Yhteydenotto

Helsingin energiajärjestelmä mahdollistaa lämpöjen kierrätyksen.

Helppoa ylijäämälämpöjen hyödyntämistä

Avoimen kaukolämpöön liittyminen on helppo tapa hyötyä ylijäämälämmöstä. Huolehdimme lämmön tehokkaasta hyödyntämisestä siirtoineen, jakeluineen ja laskutuksineen.

Liittyessäsi avoimeen kaukolämpöön sitoudumme ostamaan kaiken sopimuksemme mukaisen lämmön, mutta asiakkaanamme sinulla ei ole velvollisuuta myydä meille lämpöä. Investointi on sikäli varsin riskitön.

Olemme energia-alan pitkäaikainen asiantuntija ja luotettava kumppani kiinteistösi kaikissa energia-asioissa. Asiakkaanamme saat asiantuntijoidemme kokonaisvaltaisen energiaosaamisen käyttöösi ja tukea kiinteistösi energiatehokkuuden parantamiseen.

Tuloja myydystä lämmöstä

Myymällä ylijäämälämpöä lisäät energiatehokkuutta ja saat ennakoitavaa tulovirtaa. Ostamamme lämmön hinnoittelu on läpinäkyvää ja kaikille tuottajille tasapuolista. Alla olevat hinnat ovat voimassa suoraan kaukolämpöverkossa hyödynnettävissä olevalle lämmölle. Olemme kuitenkin kiinnostuneita kaikesta lämmöstä!

Ota meihin yhteyttä, niin selvitämme parhaan tavan hyödyntää yrityksesi ylimääräinen lämpö.

Kausi

Ajanjakso Ostohinta
€/MWh, alv 0 %
Hintakerroin kaukolämmön
energiamaksusta
Syksy 1.10.-31.12.2021 36,65 55%
Kesä 1.5.-30.9.2021 14,05 40 %
Kevät 1.3.–30.4.2021 28,61 50 %
Talvi 1.1.–28.2.2021 37,95 70 %
  Alv 0 % Alv 24 %
Kiinteät maksut, €/kk
21.11.2018 alkaen
30,90 38,32

Usein kysyttyä lämmön myynnistä kaukolämpöverkkoon

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Parhaat ratkaisut löytyvät kohdekohtaisesti – Ota yhteyttä

Haluamme löytää parhaat ratkaisut Helsingissä syntyvän ylijäämälämmön hyödyntämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Pyrimme löytämään jatkuvasti uusia kohteita, joihin voimme kehittää optimaalisia energiaratkaisuja.

Jaa: