Avoin kaukolämpö

Syntyykö yrityksesi tai kiinteistösi toiminnassa ylimääräistä lämpöä? Myymällä ylimääräiset lämpösi meille osallistut Helsingin päästöttömään lämmittämiseen, saat ennakoivaa tulovirtaa ja olet mukana edistämässä ilmastoneutraalia energiataloutta.

Ota yhteyttä

Lämmitä pala Helsinkiä

Hyödyntämällä olevassa olevaa lämpöä lisäämme yhdessä päästöttömän lämmön määrää Helsingissä ja säästämme yhteisiä resurssejamme ja ympäristöämme. Yrityksesi tai kiinteistösi voi päästä osaksi energiajärjestelmää, joka toimii yhä enemmän yhteisön tavoin.

Tilaamassamme tutkimuksessa yritysten energiavalintojen vastuullisuudesta selvisi, että suomalaiset näkevät kierrätyksen ja uusiutuvien materiaalien käytön sekä ympäristövaikutusten vähentämisen tärkeimpinä vastuullisen yritystoiminnan mittareina.

Vaikka ajatus kierrätyksestä energiankäytössä on suurelle yleisölle vielä suhteellisen uusi, lämpöjen kierrättäminen on vahva viesti vastuullisuudesta.

Lämmitämme jo nyt lähes 75 000 helsinkiläistä asuntoa kierrätetyllä lämmöllä – montako asuntoa yrityksesi ylijäämä voisi lämmittää?

Tehokasta energian kierrätystä

Energiajärjestelmämme mahdollistaa tehokkaan lämmön kierrätyksen Helsingissä. Olemmekin hukkalämpöjen hyödyntämisen edelläkävijä.

Puhdistetun jäteveden lämmön hyödyntäminen ja kaukojäähdytys tuottavat lähes 10 % Helsingin kaukolämmöstä. Esplanadin ja Katri Valan lämpöpumppulaitoksissamme kierrätämme ja jalostamme asiakkaidemme ylimääräisen lämmön takaisin hyötykäyttöön.

Haluamme tehostaa ja laajentaa energian kierrätystä entisestään ja ostaa ylijäämälämpöä kaukolämpöämme käyttäviltä toimijoilta kuten tuotantolaitoksilta, datakeskuksilta, kiinteistöiltä, yrityksiltä ja asuintaloilta. Ylijäämälämpöjä hyödyntämällä voimme yhdessä vähentää muiden energianlähteiden käyttöä.

Etsimme jatkuvasti uusia kohteita, joihin voimme kehittää energiatehokkaita ratkaisuja.

Avoimeen kaukolämpöön liittyminen on mahdollista, kun

  • Kiinteistössäsi syntyy ylimääräistä lämpöä
  • Kiinteistösi on liittynyt Helsingin kaukolämpöverkkoon

Olemme energia-alan pitkäaikainen asiantuntija ja luotettava kumppani kiinteistösi kaikissa energia-asioissa. Asiakkaanamme saat asiantuntijoidemme kokonaisvaltaisen energiaosaamisen käyttöösi ja tukea kiinteistösi energiatehokkuuden parantamiseen.

Ota yhteyttä, niin selvitämme parhaan tavan kiinteistössäsi syntyvän lämmön hyödyntämiseen.

Yhteydenotto

Helsingin energiajärjestelmä mahdollistaa lämpöjen kierrätyksen.

Alla olevat hinnat ovat voimassa suoraan kaukolämpöverkossa hyödynnettävissä olevalle lämmölle. Hinnastoa sovelletaan tapauskohtaisesti riippuen mm. ostettavan lämmön määrästä ja laadusta.

Kiinteät maksut, €/kk 1.3.2023 alkaen

Alv 0 % Alv 24 %
30,90 38,32

Ostohinnat 1.1.2024 alkaen

Kausi Ajanjakso Hintakerroin kaukolämmön energiamaksusta(alv 24%) Ostohinta €/MWh, alv 0 %
Talvi Tammikuu 70% 71,73
Talvi Helmikuu 70% 70,45
Kevät Maaliskuu 50% 46,94
Kevät Huhtikuu 50% 40,31
Kesä Toukokuu 40% 19,89
Kesä Kesäkuu 40% 14,69
Kesä Heinäkuu 40% 12,74
Kesä Elokuu 40% 13,48
Kesä Syyskuu 40% 18,42
Syksy Lokakuu 55% 37,98
Syksy Marraskuu 55% 48,63
Syksy Joulukuu 55% 52,70

Usein kysyttyä lämmön myynnistä kaukolämpöverkkoon

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Avoimella, eli kahdensuuntaisella, kaukolämpöverkolla tarkoitetaan lämpöverkkoa, jossa asiakkaat voivat sekä ostaa lämpöä että myydä tuottamaansa lämpöä energiayhtiölle. 

Esimerkiksi teollisuuslaitokset, palvelu- ja kaupan alan toimijat, kiinteistöjen omistajat tai lämmön tuottajat voivat myydä lämpöä. Ostamme lämpöä kohteista, joiden tuottama lämpö soveltuu kaukolämpöverkossa hyödynnettäväksi.

Tavallisessa asuinrakennuksessa syntyvä lämpö on energiayhtiön hyödynnettävissä, kun kiinteistöllä on käytössään omaa lämmöntuotantokalustoa kuten lämpöpumppuja, joilla lämpö voidaan jalostaa kaukolämpöverkossa hyödynnettäväksi.

Kiinteistösi tai yrityksesi ylimääräinen lämpö on käyttökelpoista, puhdasta energiaa, jota voidaan hyödyntää lämmitykseen muualla. Lämmön myyminen verkkoon on vastuullista ja järkevää energiankäyttöä.

Lämmön myymiseksi verkkoon tarvitaan kaukolämpöliittymä. Lämmön myyminen jo olemassa olevasta kaukolämpöliittymästä vaatii muutostöitä sekä liittymään että asiakaslaitteisiin. Paras tilanne on silloin, jos asiakkaalla on tarjolla valmista suoraan kaukolämpöverkkoon sopivaa lämpöä.

Hukkalämpö on matalalämpötilaista lämpöä, jonka hyödyntäminen kaukolämpöverkossa vaatii jalostamista. Hukkalämpöä ovat esimerkiksi jäteveden lämpö ja ilmanvaihdon lämpö.

Ylijäämälämpö on käyttökelpoista kaukolämpöverkkoon ja sillä on usein arvoa riippuen mm. lämpötilasta sekä saatavuudesta. Ylijäämälämpöä ovat esimerkiksi teollisuusprosesseissa syntyvä korkean lämpötilatason lämpö tai lämpöpumpulla jalostettu lämpö.

Kaukolämpöverkkoon ostamamme lämmön on sovelluttava sellaisenaan asiakkaidemme käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lämmön tulee olla lämpötilaltaan yleensä vähintään 80-asteista. Tilanne selvitetään tapauskohtaisesti ennen liittymistä.

Ota yhteys myyjiimme. Selvitämme yhdessä, miten ylimääräinen lämpö saadaan parhaiten hyödynnettyä.

Katamme kiinteillä maksuilla liittymän aiheuttamia kustannuksia, joita ovat mm. liittymän ylläpitoon, energian mittaukseen, etäluentaan ja järjestelmiin liittyvät kustannukset.

Parhaat ratkaisut löytyvät kohdekohtaisesti

Haluamme löytää parhaat ratkaisut Helsingissä syntyvän ylijäämälämmön hyödyntämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Pyrimme löytämään jatkuvasti uusia kohteita, joihin voimme kehittää optimaalisia energiaratkaisuja.