• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Käytä kylpyhuoneen lattia­lämmitystä oikein

  • Kuvat:
  • 2016-12-19

Tiesitkö, että lämmitys vie suurimman osan kodin energiankulutuksesta? Lattialämmitys parantaa asumismukavuutta, mutta se voi olla yksi kodin yllättävistä energiasyöpöistä. Näin käytät fiksusti kylpyhuoneen lattialämmitystä ja säästät energiakustannuksissa.

Käytä lattialämmitystä fiksusti ja säästä

  • Kylpyhuoneen lattialämmitys kannattaa säätää maltilliselle tasolle ja pitää ovi kiinni.
  • Lattialämmitys on energiatehokkainta toteuttaa vesikiertoisena kotitalouksiin joissa on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä.
  • Ajastimella kylpyhuoneen lämmityksen voi ajoittaa niihin ajankohtiin, kun kylpyhuonetta käytetään eniten. 

Lämmitä kotisi luotettavasti kaukolämmöllä. Lue lisää

1. Tärkein asia kylpyhuoneen lattialämmityksen energiatehokkaassa käytössä on pitää ovi kiinni.

Jos ovi on raollaan, lattialämmitys alkaa lämmittää koko asunnon ilmaa, ja kaukolämpöpatterien termostaatit saattavat jopa lopettaa lämmittämisen. Jos asunnossa pidetään ikkunaa ja kylpyhuoneen ovea samanaikaisesti auki, lattialämmityksen sähkönkulutus saattaa olla kevät-, kesä- ja syysaikaan yhtä kovissa lukemissa kuin talvella.

2. Jos samassa huoneessa on sekä lattialämmitys että kaukolämpöpatteri, tulee patterin olla ensisijainen lämmityskeino.

Jos kotisi lämpiää kaukolämmöllä, lämmittää kaukolämpö huoneilman. Sähkölämmitteinen lattialämmitys tuo lisämukavuutta jaloille. Kaukolämpökiinteistössä on kannattavaa säätää lämpöä haluttuun lämpötilaan suoraan patterin termostaatista. Lattialämmitys on parasta pitää mahdollisimman viileänä. Kaukolämpö on edullisempaa ja ympäristöystävällisempää kuin sähköllä lämmittäminen. 

Lattialämmitys kannattaa säätää niin, että lämpö ei tunnu jalkaa vasten, mutta lattia ei tunnu kuitenkaan epämiellyttävän kylmältä. Silloin pinnan lämpötila on noin 23–24°C.

3. Lattialämmitykseen kannattaa asentaa ajastettava termostaatti.

Ajastimen avulla energiaa kuluu vain niihin aikoihin kuin lämmitystä todella kaivataan. Säästöä kodin energiankulutuksessa voi syntyä jopa 40 prosenttia. 

Lomamatkojen ajaksi lattialämmitys kannattaa kytkeä kokonaan pois päältä. Silloin ovi muihin tiloihin pidetään auki. Kun märkätilat ovat normaalissa käytössä, kosteuden haihduttamiseksi maltillinen lattialämmityksen käyttö on aina suositeltavaa kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi. 

Lämmitä kotisi kaukolämmöllä

Kaukolämpö on vakaa, vaivaton ja luotettava lämmitysratkaisu, joka sopii kaikentyyppisille kiinteistöille. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Vinkit

Vinkkejä lämmitys­kauden alkuun

Lämmityskausi käynnistyy jälleen. Katso vinkit kerrostaloasunnon ilmanvaihtolaitteiston säätöön. Tarkista myös patterien toimivuus ja ilmalämpöpumpun oikeat asetukset.

Lisää energia­tehokkuutta lämmitys­verkoston perus­säädöllä

Patteriverkoston säätäminen on tarpeen, kun asunnoissa vetää tai patterit eivät lämpene kunnolla. Lämmityksen pitää jakautua tasaisesti jokaiseen asuntoon.

Lupa koskea termostaattiin

Näyttelijä Eeva Litmanen lähti mukaan Helenin Lämpölupaus-kampanjaan, koska hän haluaisi jättää jälkipolville paremman maailman.