• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Vuokraa, älä osta

  • Teksti: Ani Kellomäki
  • Kuvat:
  • 2019-04-18

Kuinoma-vuokrapalvelun perustaja ja jakamistalouden ystävä Markku Jussila tietää, ettei kaikkea tarvitse omistaa itse.

Elettiin lama-aikaa 1990-luvulla, ja ruotsalaisella porukalla oli hiihtokeskuksen laadukkaimmat välineet. Markku Jussila kavereineen ihmetteli niitä vähän kademielin. Ihmetys syveni, kun kävi ilmi, että kyse oli vuokratavaroista.

”Suomessa vuokravälineillä oli etenkin tuolloin huono kaiku. Ne olivat vanhoja ja huonolaatuisia. Porukan laatuvälineitä katsellessani mietin, että tuollaista vuokraamisen pitäisi olla. Silloin se olisi arvostettu, varteenotettava ja kiinnostava juttu Suomessakin.”

Nyt Jussila luotsaa Kuinoma-palvelua, jonka kautta kuluttajat voivat vuokrata toisiltaan ja vuokraamoyrittäjiltä laadukkaita tavaroita. Suosituimpia ovat olleet retkeilyvälineet, mutta myös työkaluja ja ompelukoneita vuokrataan mieluusti. Satojen eurojen arvoinen, harvakseltaan käytettävä tavara kannattaa Jussilan mielestä ilman muuta mieluummin vuokrata kuin ostaa omaksi. Se on myös ympäristöteko.

”Haluamme olla mukana luomassa kestävämpää kulutusta kehittämällä jakamistaloutta. Toivomme löytävämme innokkaita tavaravuokraamisen kehittäjiä kokeilemaan erilaisia uusiakin vuokraamomalleja kanssamme.”

Tiesitkö?

 Kuinoma-palvelun tavarat kulkevat kätevästi Smartpost­-automaattien kautta.