• Heleniltä lähetetty sähköpostitse ja kirjeellä virheellisiä sähkösopimuksen sopimusvahvistuksia. Lue lisää
Sähkö

Näistä syistä sähköauto on monelle sopiva menopeli

  • 08.01.2020

Sähköautoilu yleistyy vauhdilla. Suomen teillä huristelee jo noin 25 000 sähköautoa. Voisiko sähköauto sopia sinullekin?

Sähköauton toimintasäde riittää pitkiinkin matkoihin.

Sähköautojen toimintasäde on nykyisin varsin hyvällä tasolla. Kertalataus riittää useimmilla malleilla 300-500 kilometrin ajoon, ja latauspisteitä löytyy tänä päivänä kattavasti ympäri maan. 

Sähköautoilu on alkuinvestoinnin jälkeen edullista.

Sähköauto on vielä hankintahinnaltaan usein kalliimpi vaihtoehto, mutta sen käyttökustannukset ovat vain viidenneksen polttomoottoriauton vastaavista. Sähköautolla ajo maksaa noin 2 €/100 km, joten paljon autoilevalle säästöä syntyy nopeasti.

Huoltokustannukset ovat merkittävästi pienemmät, sillä vaihdettavia nesteitä tai kuluvia moottorin osia ei konepellin alta löydy.

Sähköauton lataa kätevästi kotona ja tien päällä.

Sähköauton lataaminen on helppoa, erityisesti jos pihasta löytyy oma latauspiste. Auton voi jättää laturiin yön ajaksi, jolloin esimerkiksi keskinopean latauspisteen latausnopeus riittää oikein hyvin akun täyteen latautumiseen.

Sähköautojen latausverkosto on kattava. Suomessa on jo lähes 3000 sähköautojen latauspistettä.

Sähköauto kestää hyvin Suomen pakkasia.

Pakkaset eivät ujostuta sähköautoa. Suomessa myytävissä sähköautoissa on yleensä akulle erillinen lämmitysjärjestelmä. Toimintasäde voi heiketä kovalla pakkasella 10-30 % matkustamon lämmittämisestä ja keliolosuhteista johtuen, mutta toisaalta talven alhaisemmat nopeusrajoitukset tasoittavat sähkönkulutusta.

Helen on sähköautoilun edelläkävijä Suomessa

Helen asensi maan ensimmäisen julkisen sähköauton latauspisteen Helsinkiin Runeberginkadulle vuonna 2009, joten kokemusta latauspisteistä on kertynyt Helenille jo kymmenen vuotta.

Tällä hetkellä Helsingistä löytyy jo yli 50 Helenin julkista latauspistettä, ja määrä on tarkoitus kaksinkertaistaa vuoden 2020 loppuun mennessä.

Helen toimittaa sähköauton latauspisteitä omakotitaloihin, taloyhtiöille ja yrityksille.

Avainsanat

sähköautot

Sähköauton lataus omakotitalossa

Toimitamme sähköauton latauspisteen omakotitalon pihalle nopeasti ja opastamme alkuun sen käytössä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sähköauto ei jätä tielle – latauspisteitä riittää eri puolilla Suomea

Kimmo Karhu vaihtoi täyssähköautoon vuoden alussa. Samalla muuttui koko ajofilosofia, eikä paluuta entiseen ole.

Jopa 90 prosenttia matkoista voitaisiin tehdä jo nyt sähköautoilla

Uudet henkilöautot sähköistyvät nyt Suomessakin nopeaa vauhtia, kun sähköautojen hinnat laskevat ja latauspisteitä tulee lisää.

Näin selvität helposti, kuinka moni taloyhtiössäsi aikoo hankkia sähköauton

Tiedätkö jo, kuinka monessa taloyhtiösi parkkiruudussa on lähitulevaisuudessa sähköauto? Kerää tiedot asukkailta Helenin uudella kyselytyökalulla.