Aurinkovoimalan paneelin sopimusehdot

Nimikkopaneeli, hinnat ja ehdot 16.9.2019 alkaen

Nimikkopaneeli on tarkoitettu Helen Oy:n sähkösopimusasiakkaille. Mikäli asiakkaalla ei ole sähkösopimusta Helenin kanssa, sovitaan sähkösopimuksesta erikseen.

Sopimus ja hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Sopimus on irtisanottavissa kahden viikon irtisanomisajalla. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja ovat kulloinkin voimassa olevan julkisen hinnaston mukaiset.

Nimikkopaneeli

Kuukausimaksua vastaan asiakas saa yhden paneelin tuotannon käyttöönsä. Asiakkaalle hyvitetään kuukausimaksusta paneelin sähköntuotannon arvo Helenin Pörssisähkö-tuotteen kulloinkin voimassa olevan hinnan mukaisesti. Yhden paneelin nimellisteho on 285 W Suvilahden ja Kivikon voimaloissa ja 315 W Messukeskuksen voimalassa. Paneelin tuottama teho vaihtelee sääolosuhteiden mukaisesti. Yhden paneelin arvioitu vuosituotanto on Suvilahdessa ja Kivikossa noin 230 kWh ja Messukeskuksessa noin 280 kWh. Tuotanto on varmennettu alkuperätakuin.

Hinta: Nimikkopaneelin aurinkosähkön hinta koostuu kuukausimaksusta 4,40€ / kk sisältäen arvonlisäveron 24 % (3,55 € / kk alv 0 %). Hinnasta vähennetään paneelin sähköntuotannon arvo Helenin Pörssisähkö-tuotteen kulloinkin voimassa olevan sähkön hinnan mukaisesti sisältäen tuotteen marginaalin (1.6.2015, 0,24 c/kWh). Pörssisähkön-tuotteen kiinteä kuukausimaksu ei kuulu hyvitykseen.

Toimitusaika ja laskutus

Nimikkopaneelin laskutus ja tuotannon hyvitys voivat alkaa heti. Laskutus ja hyvitys tapahtuvat asiakkaan varsinaisen sähkösopimuksen laskutuksen yhteydessä.

Toimitusehdot

Helenin sähkönmyynti- / sähköntoimitusehdot soveltuvin osin.

Kuluttajasuojalain mukainen peruuttamisoikeus

Kuluttajasuojalain mukaan asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä sopimus 14 päivän kuluessa. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava [nimi, peruutettava tuote, käyttöpaikan osoite, käyttöpaikan numero ja, mikäli saatavilla, puhelinnumero ja sähköpostiosoite] päätöksestään peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla).

Asiakas voi myös käyttää peruuttamislomaketta mutta sen käyttö ei ole pakollista. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että asiakas lähettää ilmoituksen peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Kun olemme käsitelleet peruuttamisilmoituksen, sopimus raukeaa ja paneelia ei laskuteta eikä sen tuotantoa hyvitetä.

Asiakastiedot ja tietosuoja

Käsittelemme henkilötietoja lainmukaisesti, kohtuullisesti ja läpinäkyvästi. Katso lisää henkilötietojen käsittelystä helen.fi/henkilötiedot.