• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Energiatehokkuus on yhä avainasemassa

Helsingin Energian kehitysohjelmasta puhuttaessa huomio on nyt siinä mitä uusiutuvaa energialähdettä tulevaisuudessa käytetään, kuinka paljon ja missä voimalaitoksessa. Välillä on hyvä muistuttaa myös siitä, että energiatehokkuus on globaalisti ja Helsingin Energialle yhä se kaikkein tärkein keino ilmastohaasteeseen vastaamisessa.

Helsingin Energiaa on tituleerattu maailman johtavaksi energiatehokkuuden osaajaksi eikä varmasti syyttä. Tunnustusta on tullut niin kansainväliseltä energiajärjestöltä IEA:lta kuin EU:sta. Kaiken perustana on jo 1950-luvulta alkanut määrätietoinen työ energiatehokkaan energiantuotanto- ja energianjakelujärjestelmän rakentamiseksi Helsinkiin. Nykyään sähköä, lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan samasta polttoaineesta maailman korkeimmalla hyötysuhteella.

Nyt kun uusiutuvia energialähteitä otetaan enenevässä määrin Helsingissäkin käyttöön, niin tämä pitkäjänteinen työ energiatehokkuuden hyväksi saadaan hyödyksi täysimääräisesti. Vai onko joku sitä mieltä, että puuta riittää poltettavaksi Suomen metsissä niin paljon, että energiatehokkuudesta ei tarvitse välittää? Itsellä on tullut välillä vähän sellainen olo, että yhteistuotannon tuomaa energiatehokkuutta ei arvosteta tarpeeksi ainakaan täällä Suomessa ja uusiutuvan energian merkitys vastaavasti ylikorostuu.

Mitä mieltä sinä olet, keskitytäänkö keskusteluissa liikaa uusiutuvaan energiaan?

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen on energiatehokkuuden puolestapuhuja. Hän etsii ratkaisuja, joista hyötyvät niin kuluttajat kuin energiayrityskin – ympäristöä unohtamatta. Vapaa-ajallaan Rauno lataa akkuja kalastuksen parissa, vaikka tiedostaakin ettei vetouistelu ole niitä kaikkein energiatehokkaimpia tapoja kalastaa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Energianeuvonnan uusia tuulia

Helsingin Energian energianeuvonnalla on yli satavuotiset perinteet. Neuvontaa on annettu siitä lähtien, kun ensimmäiset sähkölaitteet alkoivat yleistyä kodeissa. Tuolloin neuvonnan painopiste oli uusien laitteiden käytön opastuksessa.
  • 19.12.2016

Älykästä kaupunkienergiaa ilman nollapäästöistä rakentamista

Kehityspäällikkö Jouni Kivirinne Helsingin Energiasta haastoi Tampereen Energiamessuilla ajatuksen nollapäästöisestä rakentamisesta kaupunkiolosuhteissa.  Hän kysyi, mitä lisäarvoa säädösohjattu paikallisesti tuotettu energia toisi kansantaloudelle tiiviisti rakennetussa energiaviisaassa kaupunkiympäristössä.

  • 19.12.2016

Matkaa hiilineutraaliuteen: 3 500 000 000 askelta

Tässä blogissa kerrotaan Helsingin Energian matkasta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Olemme jo esitelleet monia keinoja, joiden avulla aiomme vähentää päästöjä. Mutta miten pitkä matka hiilineutraaliuteen oikeastaan onkaan? Kuinka paljon päästöjä meillä on vähennettävänä?