Blogi / 19.12.2016

Energiatehokkuus on yhä avainasemassa

Helsingin Energian kehitysohjelmasta puhuttaessa huomio on nyt siinä mitä uusiutuvaa energialähdettä tulevaisuudessa käytetään, kuinka paljon ja missä voimalaitoksessa. Välillä on hyvä muistuttaa myös siitä, että energiatehokkuus on globaalisti ja Helsingin Energialle yhä se kaikkein tärkein keino ilmastohaasteeseen vastaamisessa.
Teksti: Rauno Tolonen

Helsingin Energiaa on tituleerattu maailman johtavaksi energiatehokkuuden osaajaksi eikä varmasti syyttä. Tunnustusta on tullut niin kansainväliseltä energiajärjestöltä IEA:lta kuin EU:sta. Kaiken perustana on jo 1950-luvulta alkanut määrätietoinen työ energiatehokkaan energiantuotanto- ja energianjakelujärjestelmän rakentamiseksi Helsinkiin. Nykyään sähköä, lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan samasta polttoaineesta maailman korkeimmalla hyötysuhteella.

Nyt kun uusiutuvia energialähteitä otetaan enenevässä määrin Helsingissäkin käyttöön, niin tämä pitkäjänteinen työ energiatehokkuuden hyväksi saadaan hyödyksi täysimääräisesti. Vai onko joku sitä mieltä, että puuta riittää poltettavaksi Suomen metsissä niin paljon, että energiatehokkuudesta ei tarvitse välittää? Itsellä on tullut välillä vähän sellainen olo, että yhteistuotannon tuomaa energiatehokkuutta ei arvosteta tarpeeksi ainakaan täällä Suomessa ja uusiutuvan energian merkitys vastaavasti ylikorostuu.

Mitä mieltä sinä olet, keskitytäänkö keskusteluissa liikaa uusiutuvaan energiaan?

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö