Pelletti syttyi hiiren klikkauksella

  • 2016-12-19
Pelletti syttyi tänään Hanasaaren kattilassa hiiren klikkauksella. Asialla oli Helsingin Energian toimitusjohtaja Pekka Manninen, joka kertomansa mukaan yleensä varoittelee nuoria insinöörejä koskemasta valvomon nappeihin.

Teksti: Minna Näsman

Kohta prosessista tietysti kuuluikin hälytysääni. Onneksi valvomohenkilökunta oli paikalla ja laittoi pelletin koepolton jengoilleen, sillä polton aloittamista oli kutsuttu todistamaan monilukuinen joukko toimittajia.

Pelletti syttyi hiiren klikkauksella

Greenpeacen energiakampanjoitsija Kaisa-Reeta Koskinen tutustui Hanasaaren pelletinpolttoon.

Toimittajien joukosta löytyi myös Greenpeacen energiakampanjoitsija Kaisa-Reeta Koskinen, joka paljasti jo lukeneensa tätä blogia. Kysyimme häneltä, miltä kehitysohjelmamme ja sen toteutus hänestä näyttävät.

Kahdesta asiasta toimittajille puhunut toimitusjohtaja ja Kaisa-Reeta olivat samaa mieltä. Ensimmäinen oli se, että Helsingin Energia on monilla hienoilla ratkaisuilla tehnyt työtä ympäristön hyväksi jo pitkään. Toinen oli se, että käytettävistä keinoista energian säästö on nopein ja tehokkain tapa vähentää ympäristökuormitusta.

Kaisa-Reeta katsoi kehitysohjelmaa myös kriittisestä näkökulmasta. Hänen mukaansa siinä keskitytään liikaa vuoden 2020 tavoitteeseen. Koska tarvittavat investoinnit ovat isoja ja sitovat energiayhtiötä vuosikymmeniä, hänen mielestään Helsingin Energian pitäisi tähdätä ratkaisuihin, joiden avulla kivihiilen poltosta voidaan luopua kokonaan.

Mitä muut asiasta ajattelevat selvinnee tämän illan uutisia kuunnellessa ja huomisen päivän ja viikon lehtiä lukiessa. Linkitämme tähän samaan postaukseen myöhemmin tiedotusvälineistä löytämiämme kertomuksia siitä, kuinka Hanasaaressa kävi keskiviikkona Vapon pellettiauto ja koepoltto lähti käyntiin.

 

 

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Pellettijärjestelmän rakentaminen alkaa Salmisaaressa

Kuu kiurusta kesään, ja vuosi maanrakennuskoneesta pelletin tuloon. Salmisaaren voimalaitostontilla alkaa pellettisiilojen pohjustustyö.

Hyvä toimitusvarmuus, kohtuullinen energian hinta ja pienet ympäristövaikutukset – miten se tehdään?

Helsingin Energian sähkön ja lämmön tuotannon rakennetta ohjaa pyrkimys maksimaaliseen toimitusvarmuuteen, kohtuulliseen energian hintaan ja vähäisiin ympäristövaikutuksiin. Näiden kaikkien tekijöiden tulee kohdata, kun mietitään uusia energiaratkaisuja.

  • 19.12.2016

Puupelletti – tuleeko se pystymetsästä?

Marraskuussa asiakkaillemme jaettavassa Helen-lehdessä on reportaasi pelletin matkasta voimalaitoksen kattilaan. Juttua suunniteltaessa pohdittiin, mistä tarina lähtee liikkeelle, pystymetsästäkö? Mistä pelletti oikein tehdään?