• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Sakarinmäen koululle vuoden uusiutuva energiateko -kisan kunniamaininta!

  • 2016-12-19

Sakarinmäen koulukeskuksen öljylämmityksen korvaaminen yli 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla on saanut Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa kunniamaininnan.

Sakarinmäen koululle vuoden uusiutuva energiateko -kisan kunniamaininta!

Teksti: Pirjo Jantunen

Sakarinmäen koulukeskuksen öljylämmityksen korvaaminen yli 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla on saanut Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa kunniamaininnan.

Koulun uudessa lämmitysjärjestelmässä maalämpö, aurinkolämpökeräimet ja aurinkolämmön varastointi maaperään yhdistetään olemassa olevaan lämpökeskukseen, jossa on mahdollista käyttää polttoaineena kestävästi tuotettuja bioöljyjä. Lue lisää lämmitysjärjestelmän uudistuksesta!

”Hankkeeseen liittyy myös energiakasvatus koulun oppilaille. Myös tuo auringonlämmön varastointi on hyvä ja oleellinen idea, sillä koulujahan ei Suomessa käytetä kesäaikaan, jolloin aurinko erityisesti lämmittää. Järjestelmä on myös laajennettavissa alueelliseksi”, Kirsi Sivonen Motivasta kertoo raadin pohdinnoista.

Kilpailun pääpalkinnon, 10 000 euroa, sai Kotkan kaupunki Räskin pientaloalueen suunnitelmasta. Alueella edistetään energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä. Myös Oulun Hiukkavaaran ja Porvoon Skaftkärrin asuinalueet saivat kunniamaininnan.

Tutustu Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailuun.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sakarinmäen koululle 6300 metriä maalämpökaivoja

Laajenevalle Sakarinmäen koulukiinteistölle on asetettu tavoitteeksi tuottaa yli 80 prosenttia lämmitysenergiasta uusiutuvilla energialähteillä. Östersundomissa sijaitsevan, nykyisestä kaukolämpöverkosta erillään olevan kohteen lämmön tuotantomuodoksi valittiin hybridiratkaisu, jossa maalämpö ja aurinkokeräimet yhdistetään olemassa olevaan lämpökeskukseen.

  • 19.12.2016

Äänestä Sakarinmäkeä Vuoden ilmastoteoksi!

Sakarinmäen koulukeskuksen lämmitysjärjestelmän uudistuksessa öljylämmitys korvataan hybridiratkaisulla, jossa yhdistyvät maalämpö, aurinkolämpö ja öljylämpö.

  • 19.12.2016

Uusiutuvilla koulu lämpimäksi

”Aika paljon maalämpöä ja paljon aurinkolämpöä”, toteaa Sampo Salonen (6A), kun hän miettii mitä hänen koulunsa Östersundomissa tarvitsee lämmetäkseen kevätpäivänä. Kyllä, parin vuoden kuluttua Sampon esittämä visio on totta.