• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

160 neliötä aurinkolämpöä Östersundomiin

  • 2016-12-19
Sakarinmäen koulukeskuksen viereen on asennettu 16 aurinkolämpökeräintä, joiden yhteispinta-ala on 160 neliömetriä. Keräimet ovat kaksi metriä korkeita ja viisi metriä leveitä.

Teksti: Pirjo Jantunen

Koululle asennettiin myös kaksi 4000 litran varaajaa aurinkolämmön varastointia varten. Katso kuvasarja aurinkokeräinten asennuksesta!

Aurinkolämpö täydentää Helsingin Energian Sakarinmäen koulukeskusta lämmittävää hybridijärjestelmää, joka koostuu aurinkolämmön lisäksi maalämmöstä, lämmön varastoinnista ja lämpökeskuksesta.

Hankkeen alussa tavoitteeksi asetettiin, että 80 prosenttia koulun lämmöstä tuotetaan uusiutuvalla energialla. Projektipäällikkö Jaakko Tiittasen mukaan näyttää siltä, että tavoite ylittyy – aurinkolämmön lisäämisellä jo rakennettuun järjestelmään mahdollistetaan uusiutuvan energian osuuden nouseminen vähintään 85 %:iin.

Maalämpöä ja aurinkolämpöä täydentää talvisin kevytöljykäyttöinen lämpökeskus, jossa on alkuvuoden aikana testattu bioöljyä. Kokeilun perusteella bioöljy vaikuttaa toimivan lämpökeskuksessa hyvin.

Hybridilämmitysjärjestelmä on valmis elokuussa. Kesän jälkeen kerromme, täyttyikö aurinkolämmön tuotantotavoite ja kuinka kokeilukohteemme energiajärjestely on toiminut kokonaisuutena. Aurinkoista kesää odotellessa!

160 neliötä aurinkolämpöä Östersundomiin

Kuvat: Katri Tamminen.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Sakarinmäen koululle vuoden uusiutuva energiateko -kisan kunniamaininta!

Sakarinmäen koulukeskuksen öljylämmityksen korvaaminen yli 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla on saanut Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa kunniamaininnan.

Kohta palaa bioöljy Sakarinmäessä

Sakarinmäen koulukeskukselle tulevan uudenlaisen lämmitysjärjestelmän rakentaminen etenee. Maalämpöjärjestelmä on otettu käyttöön ja bioöljy sekä aurinkokeräimet ovat kuluvana vuonna tulossa osaksi hybridilämmitysjärjestelmää.
  • 19.12.2016

Äänestä Sakarinmäkeä Vuoden ilmastoteoksi!

Sakarinmäen koulukeskuksen lämmitysjärjestelmän uudistuksessa öljylämmitys korvataan hybridiratkaisulla, jossa yhdistyvät maalämpö, aurinkolämpö ja öljylämpö.