• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Aurinkoenergia – ihan parasta!

  • 2016-12-19
Mäkelän perhe hankki talonsa katolle oman aurinkovoimalan. Katso videolta miten asennus sujui!

Teksti: Seija Uusitalo

Aurinko on luonnon oma voimanlähde, joka saa kasvit kasvamaan ja elämän kukoistamaan.

Auringosta saadaan sekä lämpö- että sähköenergiaa. Auringon lämpöä hyödynnämme Helsingin kaukolämpö- ja jäähdytysverkossa. Sitä käytetään myös lämmittämään Sakarinmäen koulua Östersundomissa. Aurinkosähköä tuotetaan Helsingissä ensi maaliskuusta alkaen Suomen suurimmassa aurinkovoimalassa Suvilahdessa. Sieltä voi ostaa oman nimikkopaneelin, jos niitä sattuu vapautumaan myyntiin; paneelit kun myytiin loppuun parissa päivässä.

Voi tehdä myös niin kuin helsinkiläiset Maarit ja Pertti Mäkelä: investoida omaan aurinkovoimalaan. Mäkelän pariskunnan omakotitalon katolla uudet aurinkopaneelit odottavat aurinkoisia päiviä. Paneelit asennettiin kätevästi, rahaa säästäen, kattoremontin yhteydessä. Samoin tehdään myös Suvilahden isossa aurinkovoimalassa; paneelit asennetaan samalla kun sähköasemaa remontoidaan muutenkin.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uusiutuvaa sähköä kestävästi ja vastuullisesti

Aurinkosähköä voi nyt saada myös ilman omaa tai vuokrattua aurinkopaneelia. Helenin uusi Ympäristösähkö on, sääoloista riippuen, yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä. Se on siis sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.
  • 19.12.2016

Haluaisitko palasen aurinkovoimalasta?

Rakennamme Suvilahteen, sähköaseman katolle ensimmäisen kaupunkilaisten aurinkovoimalaitoksen. Sinulla on mahdollisuus hankkia voimalasta nimikkopaneeli itsellesi!
  • 19.12.2016

Ehdota paikkaa uudelle aurinkovoimalalle!

Suvilahden aurinkovoimalan paneelit on loppuunmyyty. Vilkas kysyntä yllätti meidät positiivisesti, on hienoa huomata miten moni haluaa konkreettisesti edistää aurinkosähkön tuotantoa Helsingissä.