• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Ensimmäiset pellettikuormat ovat jo Hanasaaren voimalaitoksella

  • 2016-12-19
Puupelletti palaa jo voimalaitoksen kattilassa.
Ensimmäiset pellettikuormat ovat jo Hanasaaren voimalaitoksella

Pelletit tuodaan voimalaitokselle puhallusautoilla. Pelletit puhalletaan säiliöautosta paineilman avulla putkea pitkin pellettisiiloon.

Teksti: Teemu Nieminen

Marraskuun alussa vastaanotettiin ensimmäinen pellettikuorma Hanasaaren voimalaitoksen uuteen pellettijärjestelmään. Tämän myötä alkoivat pellettijärjestelmän koeajot. Tällä hetkellä käynnissä ovat ensimmäiset pidemmän aikavälin koeajojaksot, joissa testataan, kuinka luotettavasti laitteistot toimivat.

Puupellettien koepolttoa on takana kolme viikkoa Hanasaaren voimalaitoksen toisella kattilalla. Kaikki on sujunut hyvin, odotusten mukaisesti. Pellettiä on poltettu jo reilusti yli 300 tonnia näiden ensimmäisten testien aikana.

Vielä marraskuun aikana aloitetaan pellettijärjestelmän testiajot myös toisella Hanasaaren kattiloista. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, kaikki testit saadaan tehtyä tämän vuoden aikana ja voimalaitos polttaa pellettiä jatkuvatoimisesti ensi vuoden alusta alkaen. Ensi vuoden aikana pellettiä arvioidaan poltettavan Hanasaaren voimalaitoksella 43 000 tonnia.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Hyvä toimitusvarmuus, kohtuullinen energian hinta ja pienet ympäristövaikutukset – miten se tehdään?

Helsingin Energian sähkön ja lämmön tuotannon rakennetta ohjaa pyrkimys maksimaaliseen toimitusvarmuuteen, kohtuulliseen energian hintaan ja vähäisiin ympäristövaikutuksiin. Näiden kaikkien tekijöiden tulee kohdata, kun mietitään uusia energiaratkaisuja.

Pellettisiilot saapuivat Hanasaareen

Kovan tuulen takia vuorokauden verran myöhästynyt merikuljetus saapui eilen perille, kun hinaaja toi proomuun kiinnitetyt pellettisiilojen osat turvallisesti Hanasaaren satamaan.

Suomen suurin pellettitoimitus Helsinkiin

Helsingin Energia ja Vapo ovat sopineet puupellettien toimituksesta Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksille. Toimitusmäärät ovat Suomen mittakaavassa merkittäviä. Vapon toimittama pelletti on suomalaista alkuperää, ja sillä korvataan ulkomaista kivihiiltä sähkön ja lämmön tuotannossa.