• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Voitettiin maailmalla taas joku palkinto

  • 2016-12-19

Terveisiä Tallinnasta Euroheat & Powerin konferenssista. Nyt on käynnissä toista päivää kaukolämpö- ja jäähdytysalan sekä kaupunkienergiajärjestelmien ehdoton ykköstapahtuma, jossa on satoja osanottajia ympäri maailmaa.

Teksti: Anni Sarvaranta

Euroopassa on poliittisissa keskusteluissa vasta viime vuosina todella herätty siihen, että suuri osa loppuenergiasta meneekin lämmitykseen, ja kaukolämmön sekä kaukojäähdytyksen roolien odotetaan korostuvan tulevaisuudessa. Kuunnellessa esiintyjä ja jutellessa kahvitauoilla muiden alan edustajien kanssa, ei voi kuin tuntea syvää ylpeyttä siitä kaupunkienergiakokonaisuudesta, joka meillä Helsingissä on.

Puolalaiset kollegat tuskailevat huonosta kaupunki-ilmasta, joka johtuu useiden pientuotantolaitosten hiukkaspäästöistä, saksalaiset kollegat murehtivat kasvavaa energiaköyhyyttä ja liettualaiset raportoivat neuvostoaikaisten järjestelmien modernisoinnista.

Meillä Helsingissä energiaa tuotetaan hurjan tehokkaasti hyödyntäen käytetty polttoaine maksimaalisesti, sitä jaetaan lähes häviöittä ja häiriöittä, ja myydään todella kohtuullisella hinnalla. Yhä merkittävämpään rooliin on kasvamassa kaukojäähdytys, jonka avulla kerätään talteen ja hyödynnetään muuten hukkaan menevää lämpöä. Lisäksi tulevaisuudessa korostuvat yhä enemmän uudenlaiset tuote- ja palveluratkaisut, joita suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Olihan tämä tällainen itseään kehuva kirjoitus, mutta ei sitä käy kieltämään: me ollaan maailman parasta A-luokkaa mitä tulee kaupunkienergiaan, joten miksei sillä voisi vähän ylpeillä?

Ps. Voitettiin myös tuollainen palkinto.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mikä on yllättäen kuuminta hottia lämmityksessä ja jäähdytyksessä?

Ensin kansainvälinen energiajärjestö IEA, nyt EU:n komissio ja huomenna toivottavasti myös Suomi ja suomalaiset heräävät huomaamaan, että kaukolämpö ja kaukojäähdytys ovat kustannustehokkain tapa edistää energiatehokkuutta, uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa sekä vähähiilisyyttä kaupunki- ja taajama-alueilla.
  • 19.12.2016

Helsingissä voit nauttia maailman energiatehokkaimmasta kaukolämmityksestä ja -jäähdytyksestä!

Taas on se aika vuodesta, kun talvitakit kaivetaan esille, vietetään aikaa yhä enemmän sisätiloissa ja mietitään, että onpas taas kylmä. Talvi tekee siis tuloaan. Mutta samaan aikaan on hyvä muistaa, että Helsingissä ihmisiä ja kiinteistöjä lämmitetään maailmanlaajuisesti ainutlaatuisella tavalla. Ainakin, jos on uskominen Global District Energy Climate Awards -kilpailun tuomaristoa, johon kuuluu energia-alan arvostetuimpia tahoja. Ja miksi emme uskoisi.
  • 19.12.2016

Älykästä energiaa Helsingissä

Tavoitteemme on, että energiantuotantomme on hiilineutraalia vuonna 2050.  Tavoitteen saavuttamiseksi kehitämme jatkuvasti uusia teknologioita ja innovaatioita.