• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Minä lämpölupaan, lupaa sinäkin

  • 2016-12-19
Lämpölupaus on uusi tapa tavalliselle kuluttajalle vaikuttaa energiatuotannon päästöihin. Olisitko sinä valmis kääntämään hetkeksi lämmitystä pienemmälle?
Minä lämpölupaan, lupaa sinäkin

Teksti: Ossi Porri

Kun kysyimme asiakkailtamme, mitä he toivovat energiayhtiöltä, moni vastasi haluavansa mahdollisuuden vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjumiseen omilla energiavalinnoilla. Tästä juuri on energia-alan tulevaisuudessa kysymys: siirrytään ylhäältä sanelluilta, yksisuuntaisilta energiamarkkinoilta kahdensuuntaisiin, joustaviin ja kommunikoiviin energiajärjestelmiin. Kuluttajasta tulee entistä aktiivisempi vaikuttaja, ja yhä useammin myös energian tuottaja.

Tavallisilla suomalaisilla on vahva rooli nyt käynnistyneessä Lämpölupaus-kampanjassamme. Lämpölupauksen tavoitteena on tasoittaa energian kysyntähuippuja ja sitä kautta vähentää lämmön ja sähkön tuotannosta syntyviä päästöjä talven kulutuspiikkien aikana.

Kysyntäjousto on haaste, johon asiakas voi vastata

Kysyntäjousto on avainsana tulevaisuuden energiamarkkinoilla. Siirtyminen kohti puhtaampaa energiatuotantoa tarkoittaa väistämättä suurempaa riippuvuutta sääolosuhteiden mukaan vaihtelevasta energiantuotannosta. Jatkuvan sähkön- ja lämmöntuotannon varmistaminen onkin astetta haastavampi yhtälö uusiutuvalla energialla.

Kysyntäjoustolla asiakas voi ennakoimalla vaikuttaa omaan energiankulutukseensa kriittisimpinä hetkinä. Kun kireillä talvipakkasilla kulutuspiikki kasvaa huippuunsa, voivat Lämpölupauksen tehneet päättää: kannan korteni kekoon laskemalla vuorokaudeksi lämmitystä asunnossani muutamalla asteella.

Onko pienillä teoilla merkitystä?

Kommunikaatio digitaalisessa ympäristössä näyttää voimansa Lämpölupaus-kampanjassa. Kerromme reaaliaikaisesti tekstiviestillä, milloin energiantuotannon kulutuspiikki on käsillä, ja asiakas voi samalla hetkellä kääntää termostaattia pienemmälle hetkeksi aikaa. Kun riittävän moni tekee sen samaan aikaan, vähenevät samalla päästöt. Kaikki tämä tapahtuu uuden, energiatietoisille kuluttajille tarkoitetun Enne-yhteisön kautta.

Toinen asia, mitä asiakkaamme pohtivat, on omien tekojen merkitys. Mitä väliä sillä on ilmastonmuutoksen kannalta, jos minä päätän alentaa kotini lämpötilaa pieneksi hetkeksi? Juuri tähän haluamme Lämpölupauksen avulla vastata. Pienillä teoilla on yhdessä iso kokonaisvaikutus. Minä lupaan, lupaa sinäkin.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Suomella valtava päästövähennyspotentiaali sähkön ja lämmön yhteistuotannossa

Vuoden 2014 joulukuussa julkaistiin mediassa valitettavan vähälle huomiolle jäänyt CODE2-hankkeen tiekartta sähkön ja lämmön yhteistuotannon edistämisestä.

  • 19.12.2016

Viisi väitettä Lämpölupauksesta

Joko sinä olet tehnyt Lämpölupauksen? Lokakuussa alkanut Lämpölupaus-kampanjamme on kirvoittanut paljon keskustelua ja nostanut esiin hyviä kysymyksiä ja mielenkiintoisia väitteitä.

Voinko minä vaikuttaa ilmastonmuutokseen?

Helenin Lämpölupaus-kampanja kannustaa suomalaisia ottamaan konkreettisen askeleen päästöjen vähentämiseen. Kodin sisälämpötilaa väliaikaisesti laskemalla voidaan vähentää energiatuotannon päästöjä, kun kulutusta lasketaan erityisesti talven energiapiikkien aikana.