Kehitetään Korkeasaarta yhdessä

  • 2017-06-08

Tule mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan kävijöitä aktivoivia, uusiutuvan energian tuotantoa lisääviä tuotteita ja palveluita Korkeasaareen.

Vuoden vaihteessa potkaistiin käyntiin EU-hanke mySMARTLife, jossa testataan uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi eurooppalaisissa kaupungeissa.

Helsingin Korkeasaari käyttää paljon energiaa mm. lämmitykseen ja valaistukseen. Yhtenä osana mySMARTLifea ovat Korkeasaareen liittyvät aiheet, kuten ulkovalaistuksen tehostaminen, uusiutuvalla energialla toimiva latausasema sähköpyörille sekä kävijöitä aktivoiva tuote tai palvelu Korkeasaaren energiatehokkuuden edistämiseksi.

Myös tulevaisuuden kulkuneuvon, robottibussin, oli tarkoitus pilotoida kuljettamalla asiakkaita Kalasataman metrolta Korkeasaareen, mutta valitettavasti kulkuväylien vuoksi kuukauden kestävälle pilotille ei saatu hyväksyntää.

Avoimia työpajoja luvassa syksylle

Korkeasaaren energiatehokkuusteemoja edistetään EU-hankkeessa viiden vuoden ajan. Nyt latausaseman suunnittelu on jo pitkällä, ulkovalaistuksen tehostamisen selvitystyö on aloitettu, ja kävijöitä aktivoivan tuotteen tai palvelun kehitys yhdessä kaupunkilaisten kanssa päästään pian aloittamaan.

Tuote- ja palvelukehitystä tullaan tekemään syksyllä useissa avoimissa työpajoissa.

Tule testaamaan tuoteideoita

Helsinki-päivänä 12.6. on erinomainen tilaisuus tavata Korkeasaaren kehitystyön koordinaattorit sekä osallistua alustavien ideoiden tuotetestaukseen. Tule siis tapahtumaan Kalasataman koululle (Polariksenkatu 1) ma 12.6. klo 13:30-15.00 kuulemaan lisää. 

Mikäli et pääse Helsinki-päivänä paikalle, mutta olet kiinnostunut kehittämään uutta tuotetta tai palvelua, jonka avulla kuka tahansa voisi osallistua Korkeasaaren energiatehokkuustoimenpiteisiin, ilmoittaudu ihmeessä mukaan. Ennakkotietoja tai energia-alan osaamista ei tarvita. Osallistujilta toivotaan ainoastaan lennokkaita ajatuksia, avointa keskustelua ja innokkuutta kehittää yhdessä!

Yhteystietosi voit jättää osoitteeseen krista.jaatinen@helen.fi. Olemme sinuun yhteydessä, kun ensimmäisen kehitystyöpajan ajankohta lähestyy elo-syyskuun vaihteessa.

Lisää aurinkoenergiaa Korkeasaareen

Alkuvuodesta Helen asensi Korkeasaareen 10 kWp:n aurinkovoimalat sekä hallintorakennuksen että terminaalirakennuksen katolle. Aurinkovoimaloiden tuotanto on ollut odotuksien mukainen, ja tavoitteena onkin kasvattaa Korkeasaaren aurinkosähkön tuotantoa tulevaisuudessa.

Yksi keino aurinkoenergian määrän lisäämiseen voisi olla juuri mySMARTLife-hankkeessa kävijöiden kanssa yhdessä kehitetty tuote tai palvelu.

Teksti: Krista Jaatinen

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 16.1.2018

Kiinteistöjen lämpöjoustot hyötykäyttöön

Kuinka saada kuluttajien energiankäytön joustomahdollisuus tiiviimmäksi osaksi energiamarkkinaa? Tämä on kysymys, johon olemme Helenissä pohtineet ratkaisuja sekä sähkö- että lämmitysmarkkinoiden osalta.

  • 19.12.2016

Tule moikkaamaan meitä Lähienergiatorille!

Olemme Lähienergiatori-tapahtumassa Kampin Narinkkatorilla tänään perjantaina kello 19 saakka.

  • 19.12.2016

Suomen suurinta aurinkovoimalaa rakennetaan täyttä höyryä

Kivikon hiihtohallin liukkaalla, lumisella katolla miehet asentavat isoja aurinkopaneeleita teräksisten telineiden päälle. Kun kevätaurinko alkaa kunnolla porottaa, saadaan auringonsäteet kerättyä talteen pian valmistuvassa Kivikon aurinkovoimalassa.