Lämpöasiakkaalle

Palvelemme sinua kaikissa kaukolämpöön liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa kaukolämmön laitteista, muutostöistä, käytön seurannasta ja sopimusasioista. Voit seurata kotisi energiankäyttöä ja tarkastella sopimus- ja laskutustietojasi maksuttomassa Oma Helen -asiointipalvelussa selaimella.

Päivitämme asiakastietojärjestelmäämme

Muutos ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailla, mutta järjestelmän päivittäminen saattaa näkyä teille seuraavanlaisesti:

  • Mahdollisesti hieman myöhäisempi laskun toimitusaika
  • Laskutulosteeseen on tehty pieniä muutoksia


Laskuun liittyvissä selvityspyynnöissä pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen lampolaskut@helen.fi.
Mahdollisia lisätietoja päivitämme tälle sivulle.

Muut yhteystietomme

Kaukolämpölaitteet

Helenin kaukolämpöverkossa toimitetaan lämpöä kaukolämpöasiakkaille kuuman veden avulla. Tutustu paremmin kaukolämpölaitteiston osiin sekä ohjeisiin siitä, miten säädät kaukolämpölaitteita sekä käytät niitä energiatehokkaasti.

Lue lisää

Laiteuusinta

Oletko uusimassa laitteita? Tarjoamme maksutta laiteuusinnan asiantuntijapalvelua. Palvelun avulla varmistat, että kaukolämpölaitteidesi uusinta onnistuu laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää ja tilaa

Kaukolämmön muutostyö

Haluatko tilata kaukolämpöjohtojen tai mittauskeskusten muutostyön? Ota meihin yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen töiden aloitusta.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Sopimusasiat

Sopimuksen irtisanomisesta tai kiinteistön omistussuhteen vaihdoksesta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus. Toimitathan erityisesti tiedon kiinteistön omistussuhteen vaihdoksen ajankohdasta. Ilmoitathan myös muutoksista laskutustietoihin.

Ota yhteyttä sopimusasioissa:

Lähetä sähköpostia
09 617 8014

Lämmön käytön raportit ja ennusteet

Asiakkaanamme saat postitse kaukolämmön käyttöraportin ja -ennusteen. Käyttöraportista näet vuosittaisen toteutuneen ja sääkorjatun lämmön käytön. Käyttöennusteesta näet arvion seuraavan vuoden lämmön käytöstä.

Sähköinen raportointipalvelu

Voit seurata kotisi energiankäyttöä ja tarkastella sopimus- ja laskutustietojasi maksuttomassa Oma Helen -asiointipalvelussa selaimella.

Kirjaudu palveluun tai rekisteröidy

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, kun haluat kysyä esimerkiksi sopimuksista, laskutuksesta, kulutuslukemista tai kaukolämpölaitteista.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme puhelimitse tai sähköpostitse

Vesikiertoinen lattialämmitys

Kaukolämpötaloissa kannattaa investoida vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Vesikiertoiseen lattialämmitykseen on hyvä varautua putkiremontin yhteydessä, vaikkei sitä heti toteuttaisikaan.

Miksi vesikiertoinen lattialämmitys kannattaa?

  • Kiinteistön energia- ja elinkaarikustannukset laskevat olennaisesti.
  • Energiatehokkain tapa toteuttaa lattialämmitys kaukolämpötalossa.
  • Helppo asentaa niin uusiin kuin remontoitaviin taloihin.
  • Laitteiston tilantarve on pieni, ei näkyviä lämmityslaitteita.
  • Tasainen ja mukava lämpö, hyvä säädettävyys.
  • Kosteat tilat pysyvät kuivina, ei kosteusvaurioita.

Mitä remonttitilanteissa kannattaa arvioida?

  • Miten paljon lattialämmitys kuluttaa energiaa ja mitä se käyttäjälleen maksaa?
  • Millä lämmitysratkaisulla lattialämmitys toteutetaan?

Pientaloasukkaiden kysymyksiä ja vastauksia kaukolämmöstä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
Kaukolämpölaitteiston toimintaa kannattaa seurata säännöllisesti. Laitteiston kunto on hyvä tarkastaa silmämääräisesti parin vuoden välein. Yli 15 vuoden ikäiselle laitteistolle on paikallaan tehdä kuntotarkastus vuoden välein ja 25 vuoden jälkeen suosittelemme koko laitteiston uusimista. 
 
Katso halutessasi Energiateollisuuden video kaukolämpölaitteiston toiminnasta YouTubesta

Kaukolämpöveden tulolämpötila vaihtelee 65-115 °C välillä. Kaukolämpöveden lämpötila riippuu ulkoilman lämpötilasta.

Kaukolämpövesi on vihreää. Se värjätään vihreäksi elintarvikekelpoisella väriaineella, jotta mahdollisten vuotojen ja putki- tai laiterikkojen havaitseminen olisi helpompaa. Mikäli olet kaukolämmön asiakas ja havaitset suihkusta tai hanasta tulevan vihreää vettä, kannattaa heti olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai vikapäivystykseemme.

Tarkasta kaukolämmön tulolämpötila ja ettei alueella ole kaukolämmön käyttökeskeytystä. Käyttökeskeytykset löydät täältä. Tarkasta kaukolämpölaitteiston toiminta Energiateollisuuden oppaan "Käytä kaukolämpöä oikein" sivun 16 mukaan.

Patterin kuuluu olla yläreunastaan lämpimämpi kuin alareunasta. Jos kotisi lämpöpattereissasi tilanne on toisinpäin, pattereissa on todennäköisesti ilmaa ja ne kannattaa ilmata. Ota huomioon, että lämpöpatteri voi olla kylmä talvellakin, jos kodissasi on tarpeeksi lämmintä. Tällöin patteritermostaatti on sulkenut vesivirran patterista.

Säätöventtiili(e)n jumiutuminen voi aiheuttaa korkean kaukolämmön paluulämpötilan. Tällöin verkostoon menee usein liian lämmin vesi. Tarkasta verkostojen menolämpötilat. Kaukolämmön paluulämpötilan tulisi olla noin 30-60 °C välillä.  
 
Lämmitysverkoston säätökäyrä on asetettu liian korkeaksi kaukolämpölaitteiston säätökeskuksessa. Vertaa säätökäyrää lämmönjakohuoneen seinälle olevaan kytkentäkaaviossa esitettyihin toimintalämpötiloihin. 
Tarkasta kaukolämmön tulolämpötila ja ettei alueella ole kaukolämmön käyttökeskeytystä
 
Käyttöveden lämpötila säädetään kaukolämpöpuolella olevalla säätöventtiilillä. Käyttöveden lämpötila on 55-58 °C. Käyttöveden lämpötilaa ei saa alentaa ajastimella yön ajaksi. 

Kyllä voi. Tiloissa, jotka lämmitetään lämpöpumpulla, patterien termostaatteja voi säätää pienemmälle niin, että haluttu sisälämpötila saavutetaan.

Mikäli kaukolämpölaitteisto toimii oikein, ulkolämpötilan ollessa yli säätökäyrän asetellun arvon (esim. 20°C), ei lämmitysverkoston vettä lämmitetä. Kesäsululla estetään lämmitysverkoston lämmittäminen. Sulkua voi käyttää halutessaan, kunhan muistaa aukaista sen ennen lämmityskauden alkua.

Lämpötuotteiden yleinen asiakaspalvelu

Soita tai lähetä sähköpostia:

09 617 8045

Lähetä sähköpostia

Kaukolämmön yhteystiedot

Lämpötuotteiden yleinen asiakaspalvelu 09 617 8045
Kaukolämmön sopimusten muutokset 09 617 8014
Kaukolämmön laskutus 09 617 8001
Kaukolämpö- ja jäähdytystyömaat 0800 160 602
Kaukolämpöverkon vikakeskus (Helsingin alue, maksuton 24 h) 0800 160 602
Asiakaslaitteiden käyttöönoton ja lopputarkastuksen ajanvaraus Arkisin klo 8.00–10.00 040 185 2345