Kaukolämmön palvelut

Katujen ja pihojen sulanapito

Taloyhtiöllä on kaukolämpökiinteistössä mahdollisuus pitää kulkuväylät, pihakannet ja ajoluiskat talvella kunnossa sulanapitojärjestelmällä. Lunta ei kerry kulkuväylille ja ne pysyvät kuivina.

Kadut pysyvät sulana kaukolämmöllä

Miksi sulanapito kannattaa taloyhtiöissä?

  • Talvikunnossapito helpottuu – ei tarvita kallista lumenkuljetusta, aurausta tai hiekoitusta.

  • Kulkuväylän pinta pysyy talvellakin vapaana lumesta, loskasta ja jäästä.

  • Jalankulun turvallisuus lisääntyy.

  • Kaukolämmöllä toteutettu sulanapito on energiatehokasta.

Miten sulanapito toteutetaan?

Sulatus toimii kaukolämpökiinteistössä nestekiertoisena. Johdot asennetaan kulkuväylän pintamateriaalin alapuolelle. Johtojen asentaminen on kustannustehokas investointi, joka vähentää kiinteistösi talvikunnossapidon kuluja vuodesta vuoteen. 

Meiltä saat sulatukseen tarvittavan kaukolämpöenergian. Suunnittelun ja asennuksen toteuttavat tilaamasi LVI-asiantuntija ja urakoitsija. Toteutus kannattaa ajoittaa piha-alueiden kunnostuksen yhteyteen.

Paljonko sulanapito maksaa?

Pienellä energiankäytön lisäyksellä saat suuren hyödyn. Kaukolämmön asiantuntijoidemme kanssa kannattaa katsoa, miten sulanapito on taloyhtiössänne järjestettävissä.

Yhden lumikuution (1 m3) sulattaminen kaukolämmöllä maksaa noin 3,80 €, yhden kuorma-autolastia vastaavan lumimäärän (12 m3) sulattaminen kaukolämmöllä paikan päällä maksaa noin 46 €.

Esimerkki: 150 m2 piha-alue/pihakansi

  • Energian kulutuksesta muodostuvat kustannukset: noin 8 €/m2/vuosi pihakannen sulanapitoon, jolloin kokonaiskustannukset hintaesimerkissä ovat noin 1 200 € vuodessa

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jaa: