Ympäristöpennillä tuet uusiutuvaa energiaa

Hankkimalla Ympäristöpennin vaikutat uusiutuvan sähköntuotannon lisääntymiseen ja uudenlaisten energiainnovaatioiden kehitykseen Suomessa. Lue lisää millaisia uusiutuvan energian hankkeita tuemme Ympäristöpennin avulla ja tilaa Ympäristöpenni omalle sähkösopimuksellesi.

Näin Ympäristöpenni toimii

  • Valitse Ympäristöpenni lisätuotteena uutta sähkösopimusta tehdessäsi tai tilaa se olemassa olevan sähkösopimuksen oheen tältä sivulta löytyvän tilauslomakkeen kautta.
  • Maksat Ympäristöpennistä 1,71 € kuukaudessa sähkölaskun yhteydessä.
  • Tuplaamme kuukausittain maksamasi summan ja talletamme sen Ympäristöpenni-tilille. Kerrytät siis tilin saldoa joka kuukausi 3,42 €:lla.
  • Käytämme Ympäristöpenni-tilin varat uusiutuvan energian ratkaisujen tukemiseen.
  • Tilaamalla Ympäristöpennin sähkösi alkuperästä 1000 kWh vuodessa on tuulta – noin puolet kerrostalokaksion vuosikulutuksesta.

Ympäristöpennin tukemat hankkeet

Ympäristöpenni-tilille kertyvät varat käytetään lyhentämättömänä hiilidioksidipäästöjä vähentäviin energiainvestointeihin ja uusiutuvien energiatuotantomuotojen käytön lisäämiseen. Ympäristöpenni-varojen käyttöä valvoo energia-alan asiantuntijoista koostuva Ympäristöpenni-raati. Varoja on käytetty viime vuosina erityisesti aurinkoenergiaan liittyviin innovaatioihin.

Tällä hetkellä Ympäristöpenni-asiakkaita on yhteensä 9 416. Ympäristöpenni-tilin saldo 1.9.2021 oli 3 398 870,44 €.

Aurinkosähkön tuottajaksi helposti Nimikkopaneelien avulla

Vuonna 2015 kehitimme Ympäristöpennin avulla täysin uudenlaisen mahdollisuuden jokaiselle ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi: rakensimme Suvilahteen aurinkovoimalan, jonka paneelit ovat asiakkaidemme vuokrattavissa.

Valmistuessaan Suvilahden aurinkovoimala oli Suomen suurin ja kasvatti Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Suvilahden Nimikkopaneelit varattiin loppuun kolmessa päivässä, jonka jälkeen aloitimme Kivikon aurinkovoimalan suunnittelun. Uusin nimikkopaneelivoimala on rakennettu Messukeskuksen katolle, ja olemme luvanneet rakentaa lisää aurinkovoimaloita niin kauan kuin kysyntää Nimikkopaneeleille riittää.

Lue lisää

Aurinkopaneelipenkit

Helsinkiin tuotiin viisi aurinkopaneelipenkkiä, joissa voi ladata sähköpyörän tai mobiililaitteen. Penkeissä riittää virtaa silloinkin, kun aurinko ei paista, sillä aurinkopaneelin tuottama sähkö varastoituu akkuun.

Lue lisää

Sähköpyörien latausasema

Suomen ensimmäinen aurinkopaneelien ja sähkövaraston voimalla toimiva ilmainen sähköpyörän latausasema perustettiin Helsinkiin Katajanokan rantaan vuonna 2018. Latausasemalle on vuonna 2020 toteutettu peruskorjauksia ja keväällä 2021 sen uudeksi sijoituspaikaksi valikoitui Kalasatama.

Lue lisää

Sähkövarasto Lakiakangas 3 -tuulipuistoon

Ympäristöpennin varoilla tuetaan Lakiakangas 3 -tuulipuiston yhteyteen rakennettavaa sähkövarastoa, jolla pyritään turvaamaan koko Pohjoismaiden energiajärjestelmää.

Lue lisää

Aurinkopaneelit vegaanikioski Jänölle

Ympäristöpenni tuki Suomen ensimmäisen vegaanisen grillikioskin siirtymistä aurinkoenergiaan. Jänö sai katolleen kahdeksan aurinkopaneelia, joiden tuottama sähkö riittää kesäisin kioskin ilmastoinnin ja kylmälaitteiden käyttöön.

Lue lisää

 

Aurinkopaneelit Stadin puutarhurille

Helsingin Herttoniemen kartanolla sijaitseva luomuviljelytila sai Ympäristöpennin avustuksella aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä käytetään kesäkahvilan pyörittämiseen.

 

Muita Ympäristöpennin tukemia hankkeita viimeisen vuosikymmenen ajalta

Ympäristöpennin varoilla tuettiin kahden tuulimyllyn rakentamista Linnanmäen huvipuistoon sekä Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimapuiston laajennusta Raahessa.

Tilaa Ympäristöpenni

Ympäristöpenniraati

Energia-alan asiantuntijoista koostuva raati valvoo Ympäristöpennitilin varojen käyttöä. Raadissa on alla esiteltyjen henkilöiden lisäksi mukana myös Irma Karjalainen, HSY:n seutu- ja ympäristötiedon tulosaluejohtaja sekä Risto Lahdelma, Aalto yliopiston energiatekniikan professori. Raadin puheenjohtajana toimii Helenin myynnin ja asiakaspalvelun johtaja Anu-Elina Hintsa.Milja Aarni

Milja toimii Motivassa uusiutuvan energian asiantuntijana ja vastaa mm. aurinkoenergiaan ja sähkön alkuperätakuuseen liittyvistä kysymyksistä sekä uusiutuvan energian asentajien koulutusjärjestelmän koordinoinnista. Milja on mukana myös kuluttajien energianeuvonnassa, minkä lisäksi uusiutuvan energian edistäminen kuntatasolla kuuluu työtehtäviin. Ennen Motivaa Milja työskenteli pitkään Energiateollisuus ry:ssä asiantuntijana vastuualueinaan mm. tuulivoima.

 

Eeva-Lotta Apajalahti

Eeva-Lotta Apajalahti on tutkijatohtori Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimuksensa liittyy energiajärjestelmän murrokseen, niin organisaatiotasolla kuin myös energian loppukäytön tasolla. Tutkimuksessaan hän pyrkii tarkastelemaan tuotantoa ja kulutusta yhdessä eikä erillisinä toimintoina. Tällä hetkellä hän tutkii kotien energiakäytäntöjä lämmityksen ja pyykinpesun osalta, sekä erilaisia energiakokeiluja ja sitä, miten kokeilujen avulla voidaan muovata energiajärjestelmää.

 

Tomi Hämäläinen

Tomi Hämäläinen toimii energia- ja ympäristötekniikan opettajana korkeakoulussa. Tomi pitää energiantuotantoa ja sen ympäristövaikutusten pienentämiseen liittyvää tekniikkaa varsin ajankohtaisena ja mielenkiintoisena.

Tomin mielestä on hienoa päästä toimimaan osana ympäristöpenniraatia ja vaikuttamaan puhtaamman energiantuotannon rakentamiseen.

 

Krista Jaatinen

Krista kehittää Helenillä uusia tuotteita ja palveluita erityisesti aurinkoenergiaan liittyen.

Kristassa yhdistyvät luova ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, ja hän tuokin raatiin näkemystä hajautetun tuotannon tulevaisuuden asiakaskeskeisistä ratkaisuista.

Katso myös


Tee edullinen sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä edullisesti kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Laajasta tuotevalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tukemaan omia arvojasi.


Edullinen kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on hyvä valinta, kun haluat edullista ja uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kiinteään hintaan kahdeksi vuodeksi.


Turvallinen Perussähkö on suosituin tuotteemme

Turvallinen Perussähkö on helppo ja edullinen valinta ja siksi myös suosituin tuotteemme. Sopimus on toistaiseksi voimassa.


Uusiutuvaa tuulisähköä

Tuulisähkö on edullinen ja huoleton sopimus, jossa kaikki toimitettu sähkö on hiilidioksidivapaata, uusiutuvaa energiaa. Tuulisähkö sopii niin kerrostaloasukkaalle kuin sähkölämmittäjällekin.


Ympäristösähkö on yhdistelmä uusiutuvaa energiaa

Ympäristösähkö on on tuotettu uusiutuvalla energialla - se on yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä.


Aika- ja kausisähköä sähkölämmittäjille

Toistaiseksi voimassaolevat aika- ja kausisähkösopimukset ovat sähkölämmittäjien valintoja.


Pörssisähköä markkinahintaan

Pörssisähkön hinta määräytyy suoraan sähkön markkinahinnan perusteella ja sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.


Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkön hinta määräytyy sähkön ajantasaisen markkinahinnan mukaan.


Sähkösopimus opiskelijalle


Kodin palvelusopimus

Jaa: