Omatuuli - Hyvän tuulen sähköä Pohjanmaan Lakiakankaalta

Hanki nyt osuus Lakiakankaan tuulivoimalasta. Omatuulen omistajana tuotat osan kotisi kuluttamasta sähköstä tuulivoimalla. Samalla olet edelläkävijöiden joukossa rakentamassa kestävämpää Suomea.

Tutustu ja osta

Ryhdy helposti tuulienergian tuottajaksi

Nyt voit hankkia oman osuuden Lakiakankaan tuulivoimalasta, joka käynnistyy ensi vuoden alussa. Omatuulen omistajana sinusta tulee tuulienergian tuottaja ja tuotat näin osan kuluttamastasi sähköstä itse. Omatuuli on kahden vuoden määräaikainen sopimus, jonka voi hankkia minkä tahansa Helenin sähkösopimuksen yhteyteen. Omatuulen hinta on vain pari euroa kuussa.

Miksi Omatuuli?

Tunne sähkön alkuperä: Tiedät tarkalleen, mistä käyttämäsi sähkö on peräisin – Pohjanmaan Lakiakankaalta.​

Korvaa kodin sähköä tuulella: Omatuulen omistajana tuotat sähköä itse. Tuotanto vähennetään sähkölaskultasi

Pääse edelläkävijöiden joukkoon​: Ostamalla Omatuulen sinusta tulee tuulivoiman tuottaja yhdessä muiden edelläkävijöiden kanssa

Helppo ympäristöteko: Omatuulen tuottajana lisäät tuulisähkön kysyntää ja näin tuet kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa

Valitse haluamasi määrä tuulivoimaosuuksia ja tilaa

Kuinka monta tuulivoimaosuutta haluat ostaa?

1
Hinta yhteensä
€ / 2 vuotta (n. € / kk)
Arvioitu tuulen tuotanto
kWh/v
Tuotanto vastaa
% pienen kaksion vuosikulutuksesta
saunan lämmitystä

Tarjoamme osuuksia Lakiakangas ​3 -tuulipuistosta
Sijainti: Kristiinankaupunki ja Isojoki
Omatuulivoimalan teho: 4,3 MW

Lue lisää

Miten Omatuuli toimii?

  1. Tilaa Omatuuli kätevästi verkkosivuiltamme. Kun tilauksesi on vastaanotettu ja vahvistettu, saat meiltä sähköpostia. Huomaathan, että Omatuulta tarjotaan Helenin sähkösopimusasiakkaille, joten jos et ole vielä sähköasiakkaamme, pystyt tekemään edullisen sähkösopimuksen kätevästi sivuiltamme 
  2. Tilausvahvistuksen jälkeen veloitamme sinulta 54 € kertamaksun per ostettu tuuliosuus*  
  3. Seuraavan kahden vuoden ajan Omatuulen tuottama tuulisähkö huomioidaan sähkölaskullasi. Tuulituotanto pienentää laskutettavaa sähkönkulutusta. Esimerkiksi, jos sähkönkulutuksesi on kesäkuussa 300 kWh ja osuutesi tuottaa tuulituotantoa 30 kWh, niin sinua laskutetaan sähköstä 270 kWh edestä
  4. Oman tuulen määrää voit seurata Oma Helen -sovelluksestamme*

*Kertamaksu veloitetaan, kun Lakiakangas 3-tuulipuiston tuotanto alkaa 1.1.2022. Tuotannon käynnistyessä pääset myös seuraamaan kulutustasi.

Tuulivoimalla kohti hiilineutraaliutta

Tuulivoima on merkittävässä roolissa, kun olemme menossa kohti hiilineutraaliutta. Helenin tuulivoimatuotanto tulee kasvamaan merkittävästi seuraavien vuosien aikana ja pitkällä aikavälillä Helenin tuulivoiman kokonaismäärä voi olla jopa 4000 gigawattituntia, joka vastaa lähes koko Helsingin sähkönkulutusta. Merkittävä askel tuulivoiman lisääntymisessä on Lakiakangas 3 -tuulivoimapuistohanke.

Tuulivoimatuotannon jakautuminen kuukausille

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Oy rakentaa yhdessä hankekehittäjä CPC Finlandin kanssa Lakiakankaan tuulipuiston Kristiinankaupunkiin ja Isojoelle. Tuulipuisto valmistuu vuoden 2021 lopulla ja alkaa tuottaa sähköä myyntiin vuoden 2022 alussa. Tuulipuistossa on yhteensä 20 tuulivoimalaa, joiden yhteisteho on 86 megawattia.

Vuodessa tuulipuisto tuottaa arviolta 270 gigawattituntia sähköä, joka vastaa noin 150 000 kerrostalokaksion sähkönkulutusta.

Tuulipuiston 20 tuulivoimalasta yksi on valittu nimikkotuulivoimalaksi, jonka tuotannosta tarjoamme osuuksia kuluttajille ja pienyrityksille.

Omatuulen aloitusmaksu on 54 € (sis alv 24%), jota vastaan saat yhden tuulivoimalaosuuden tuotannon käyttöösi kahden vuoden määräajaksi. Yhden osuuden nimellisteho on 100 wattia. Tuulivoimalan tuottama teho vaihtelee sääolosuhteiden mukaisesti. Yhden osuuden arvioitu vuosituotanto on noin 310 kWh.

Yhden vuoden tuotanto vastaa noin 16 % pienen kaksion vuotuisesta sähkönkulutuksesta.

Omatuuli antaa mahdollisuuden tuottaa osan käyttämästäsi sähköstä tuulisähköllä, joka tulee suoraan Pohjanmaalta.

Teollasi on merkitystä. Hankkimalla tuulta itsellesi tuulivoiman kysyntä kasvaa ja tämä tukee tuulivoiman rakentajia. Mitä enemmän tuulisähköä ostetaan, sitä enemmän kannustetaan uusiutuvan energian rakentamiseen. Kaikki tuotettu tuulisähkö vähentää vähemmän ympäristöystävällisen sähkön tuotantoa

Tuotettu tuulisähkö mittaroidaan paikallisesti ja sitä varataan asiakkaillemme jokaiselle osuutensa verran. Fyysisesti tuulisähkö kulutetaan lähimmissä kulutuspisteissä.

Omatuulta tarjotaan Helenin sähkösopimusasiakkaille. Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta, tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Omatuulen voi liittää mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen.

Jos näin onnettomasti käy, niin silloin kun Helenin sähkösopimus päättyy, niin päättyy myös Omatuuli-sopimus. Asiakas ei ole oikeutettu hyvitykseen, vaikka sopimus päättyisi ennen kahden vuoden täyttymistä.

Toistaiseksi Omatuulta ei voi tilata lahjaksi.

Voit tilata nettisivuiltamme niin monta tuuliosuutta kuin haluat.

Sopimuskauden jälkeen sopimus on automaattisesti voimassa aina uuden kahden vuoden sopimuskauden, ellei sopimusta irtisanota viimeistään yhtä kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä. Helen lähettää ilmoituksen uuden sopimuskauden alkamisesta hyvissä ajoin ja tarjoaa samalla mahdollisuutta sopimuksen irtisanomiseen.

Myös yritykset voivat ostaa osuuden tuulivoiman tuotannosta. Yrityksen edustajana voit hankkia Omatuulen täyttämällä y-tunnuksen tilauslomakkeeseen.

Katso myös


Ympäristötuotteet

Tutustu neljään helppoon keinoon pienentää hiilijalanjälkeäsi. Voit itse vertailla valintojesi ympäristövaikutusta. Jokainen askel vie kohti parempaa tulevaisuutta.


Ympäristöpenni tukee uusiutuvaa energiantuotantoa

Voit vaikuttaa uusiutuvien tuotantomuotojen käytön lisääntymiseen, kun hankit sähkösopimukseesi Ympäristöpennin. Saat vuosittain käyttöösi 1 000 kWh tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Jaa: