• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää

Sähköautojen latausverkosto

Latauspisteverkostomme käsittää yli 100 pistettä, joista osa on pikalatauspisteitä ja osa keskinopeita latauspisteitä. Lisäksi Helsingin Suvilahdessa sijaitsee Suomen ensimmäinen kaksisuuntainen sähköautojen latauspiste.

Virta-verkostossa yli 500 latauspistettä

Julkiset latauspisteemme ovat osa Virta-verkostoa, joka käsittää yli 500 latauspistettä eri puolilla Suomea. Virta tarjoaa teknologian ja huolehtii yhteiskäyttöön liittyvistä palveluista. 

Helsingissä julkisia latauspisteitä on rakennettu eri puolille kaupunkia, mm. liityntäpysäköintialueille junaradan varteen.

Latauspisteet kartalla

Latauksen hinnat

Sähköautojen latauspiste

Tule Virran asiakkaaksi

Rekisteröitymällä Virta-palveluun pääset käyttämään Helenin julkisia latauspisteitä. Voit ladata Virta-sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupoista ja rekisteröityä palvelun asiakkaaksi. 

Hanki oma latauspiste

Voit myös hankkia taloyhtiöösi oman latauspisteen.

Hanki latauspiste

Usein kysyttyä

Lataaminen on mahdollista joko kerta-asiointina (hintalisä +30%) tai rekisteröityneenä Virtapiste asiakkaana. Rekisteröityminen käyttäjäksi osoitteessa virta.fi. Rekisteröityminen on nopeaa ja turvallista.

Helsingin latauspisteissä näkyy sekä Virran että Helenin graafinen ilme. Lataustolpissa on yhteinen asiakaspalvelunumero 0800 02200.

Helen Oy

  • vastaa oman latauspisteverkostonsa kehittämisestä Helsingissä
  • vastaa omien latauspisteiden huollosta sovitun yhteistyökumppanin kanssa
    • jos asiakas tekee Virran asiakaspalvelunumeroon 0800 02200 vikailmoituksen, Virta välittää tiedon sovitulle yhteistyökumppanille, joka vastaa Helenin latauspisteiden huollosta
  • määrittelee omien latauspisteidensä hinnoittelun

Liikennevirta Oy/Virta

  • hallinnoi kaikkien osakkaiden rakentamaa sähköautojen latausverkostoa koko Suomessa
  • hoitaa asiakaspalvelun keskitetysti numerossa 0800 02200
  • ylläpitää koko maan kattavan latauspisteverkoston verkko- ja mobiilisovellusta, josta autoilija näkee kaikki Suomen latauspisteet, Virran latauspisteiden varaustilanteen ja hinnoittelun
  • myy ja toimittaa latauskortit asiakkaille ja huolehtii maksuliikenteestä

Helen Oy on yksi Liikennevirta Oy:n omistajista. Muita osakkaita ovat muut energiayhtiöt. Liikennevirta Oy käyttää markkinointinimeä Virta ja sen nettiosoite on virta.fi.

Jaa: