Nyhet / 9.2.2015

Veikko, Kurkihirsi eller Viikin portti?

Namntävlingen för portalen i Viksbacka har varit överraskande populär. Bra namnförslag har flödat in på både bloggen och Facebook.

I början av veckan utlyste Helen Elnät Ab en namntävling för portalen i Viksbacka på Helens blogg. Redan under de första dagarna har tävlingen slagit de dagliga besökarrekorden på bloggen. Ett par hundra namnförslag har kommit in via bloggen och över hundra via Facebook.


Portalen i Viksbacka är en fortsättning på Anttis fotsteg – de fem designstolparna som byggdes i havsområdet utanför Tölö 2003. Eftersom ställverket i Viksbacka har en väldigt synlig placering har man vid planeringen särskilt beaktat landskapsmässiga aspekter.
Genom namntävlingen söker man aktiv dialog med helsingforsborna.

– De 50 000 bilister som dagligen kör längs Lahtisleden passerar en viktig punkt i Helsingfors elnät, kanske utan att veta om det. Namntävlingen ger portalen synlighet och gör den känd. Att tävlingen blivit så populär var en glad överraskning, säger investeringschef Markus Parviainen på Helen Elnät Ab.

Den nya portalen är en del av den stora ombyggnaden av Helsingfors elnät i Viksbacka. Också ställverket som ligger bredvid är helt förnyat. Portalen utsågs till Årets Stålkonstruktion 2014.