Uutinen / 5.2.2015

Veikko, Kurkihirsi vai Viikin portti?

Viikinmäen maisemaportaalin nimikilpailun suosio yllätti. Hyviä nimiehdotuksia on tulvinut sekä blogiin että Facebookiin.

Helen Sähköverkko Oy julkaisi tämän viikon alussa Helenin blogissa Viikinmäen maisemaportaalin nimikilpailun. Jo alkumetreillä kilpailu on rikkonut blogin päivittäiset kävijäennätykset. Nimiehdotuksia on tullut blogiin parisataa ja Facebookin kautta yli sata.


Viikinmäen maisemaportaali on jatkumoa vuonna 2003 valmistuneille Antin askeleille, viidelle maisemapylväälle Töölön edustan merialueella. Koska Viikinmäen kytkinasema voimajohtoineen sijaitsee erittäin näkyvällä paikalla, suunnittelussa on erityisesti huomioitu maisemalliset seikat.

Nimikilpailulla haetaan aktiivista vuorovaikutusta helsinkiläisten piirissä.

–  Lahdenväylää arkisin ajavat 50 000 autoilijaa ohittavat, kenties tietämättään, Helsingin sähköverkolle tärkeän kohdan. Nimikilpailulla saamme maisemaportaalille näkyvyyttä ja tunnettuutta. Kilpailun suosio yllätti iloisesti, kertoo investointipäällikkö Markus Parviainen Helen Sähköverkko Oy:ltä.

Uusi maisemaportaali on osa Helsingin sähköverkon suurta uudistusta Viikinmäessä. Myös vieressä sijaitseva kytkinasema on kokonaan uusittu. Maisemaportaalille myönnettiin Vuoden Teräsrakenne-palkinto 2014.

 

Viikinmäen maisemaportaali