Nyhet / 6.3.2020

Helen Ventures-teamet utökas med tre topplacerare

Omvälvningen av energibranschen erbjuder nya möjligheter för start-up-företag. Att placera i tillväxtföretag och bygga ut partnerskapsnätverket har sin grund i Helens strategiska mål. Helen Ventures stärker nu sitt placeringsteam.


Helen Ventures -teamet (vänster): Henri Isohanni, Terhi Vapola,
Pirita Näkkäläjärvi och Mikko Huumo


Mikko Huumo, Pirita Näkkäläjärvi 
och Henri Isohanni tillför Helen Ventures ett starkt, internationellt och sinsemellan kompletterande kunnande om energibranschen, kapitalplacering och företagsomstruktureringar. Mikko Huumo kommer till Helen Ventures från Fortum, där han ledde start-up-placeringsenheten. Utöver Corporate Venture Capital har Huumo omfattande erfarenhet från Pöyry av energisektorn, utveckling av affärsverksamheten och finansiering av ny teknik.    

– Under min karriär har jag haft tillfälle att bygga upp ny och krävande affärsverksamhet inom energi och eldriven trafik. De intressantaste projekten har jag utfört tillsammans med visionära och djärva företagare som har tillämpat ny digital teknik. Jag är djupt tagen av att få fortsätta att stödja de här tillväxthistorierna, säger Mikko Huumo.   

Henri Isohanni tillför Helen Ventures kunnande om kapitalplacering och företagsomstruktureringar. Senast jobbade han på 3TS Capital Partners, som är en europeisk growth capital-fond som fokuserar på teknikinvesteringar i tillväxtfasen. Tidigare var Isohanni advokat på Borenius.    

– På Helen Ventures är jag särskilt intresserad av att inom våra fokusområden i Finland och Europa få jobba med energibranschen och med dealflow i anslutning till digitalisering. Jag ser ivrigt fram emot samarbetet med våra portföljbolag – tillväxtföretag har en betydande potential att förnya energibranschen, säger Henri Isohanni.   

Helen har också oorganisk tillväxt som mål. Pirita Näkkäläjärvi leder Helens M&A-verksamhet och deltar dessutom i placeringar i tillväxtföretag. Näkkäläjärvi är ett drivet M&A-, strategi- och kommunikationsproffs, och för henne är Helen Ventures samhällspåverkan viktig. Hon har gedigen erfarenhet av internationella företagsköp bl.a. från investeringsbanken Merrill Lynch, Nokia och PwC.   

– Jag ser Helen Ventures som en bra plattform från vilken man kan påverka och förändra både businessen och samhället. Jag är entusiastisk över att få göra en djupdykning in i omvälvningen av energibranschen och få jobba med tillväxtföretag. Tillsammans kan vi påskynda nya lösningar i kampen mot klimatförändringen, säger Pirita Näkkäläjärvi. 

Enligt Terhi Vapola som är chef för placeringsverksamheten erbjuder omvälvningen av energibranschen en unik möjlighet att förnya branschen och skapa ny affärsverksamhet.    

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande bland start-up-företag och kapitalplacerare. De nya medlemmarna i teamet ger oss ypperlig och mångsidig förstärkning, säger Terhi Vapola. 

Mer information:  

  • Terhi Vapola, Vice President, Helen Ventures, tfn 040 803 6407
  • Mikko Huumo, CVC Director, Helen Ventures, tfn 050 312 3935
  • Pirita Näkkäläjärvi, M&A Director, Helen Ventures, tfn 040 3577 006
  • Henri Isohanni, CVC Associate, tfn 044 313 5024 

Helen Ventures  Helen Ventures placerar 50 miljoner euro i europeiska företag som utvecklar energibranschen, eldriven trafik, cirkulär ekonomi, klimatneutralitet och digitala innovationer. Vi hjälper företag i både start-up-fasen och tillväxtfasen. Förutom finansiering erbjuder vi också möjlighet att utveckla lösningar av världsklass i samarbete med våra kunder och experter. Helen Ventures är en placeringsenhet inom Helen Ab, som är världsledande utvecklare av stadsenergi.Tillsammans påskyndar vi framtiden. 

https://www.helenventures.fi/  

Läs mer om ämnet

Helen