Uutinen / 5.3.2020

Helen Ventures -tiimi kasvaa kolmella huippusijoittajalla

Energia-alan murros tarjoaa uusia mahdollisuuksia start-up-yrityksille. Kasvuyrityksiin sijoittaminen ja kumppaniverkoston kasvattaminen kumpuavat Helenin strategisista tavoitteista. Helen Ventures vahvistaa nyt sijoitustiimiään.


Helen Ventures -tiimi (vasemmalta): Henri Isohanni, Terhi Vapola,
Pirita Näkkäläjärvi ja Mikko Huumo


Mikko Huumo, Henri Isohanni
ja Pirita Näkkäläjärvi tuovat Helen Venturesiin vahvaa, kansainvälistä ja toisiaan täydentävää energia-alan, pääomasijoittamisen ja yritysjärjestelyjen osaamista.

Mikko Huumo siirtyy Helen Venturesiin Fortumilta, jossa hän johti start-up-sijoitusyksikköä. Huumolla on Corporate Venture Capitalin lisäksi mittava kokemus energiasektorista, liiketoiminnan kehityksestä ja uusien teknologioiden rahoituksesta Pöyryltä.

- Urani aikana olen päässyt rakentamaan uusia haastavia liiketoimintoja energian ja sähköisen liikenteen parissa. Mielenkiintoisimmat projektit olen tehnyt visionääristen ja rohkeiden yrittäjien kanssa, jotka ovat soveltaneet uusia digitaalisia teknologioita. Olen todella otettu voidessani jatkaa näiden kasvutarinoiden tukemista, Mikko Huumo sanoo.

Henri Isohanni tuo Helen Venturesille pääomasijoittamisen ja yritysjärjestelyiden osaamista. Viimeksi hän työskenteli 3TS Capital Partnersilla, joka on eurooppalainen, kasvuvaiheen teknologiasijoituksiin keskittyvä growth capital -rahasto. Aikaisemmin Isohanni työskenteli asianajajana Boreniuksella.

- Helen Venturesilla olen erityisen kiinnostunut työskentelemään energia-alan ja digitalisaatioon liittyvän dealflow’n parissa fokusalueillamme Suomessa ja Euroopassa. Odotan innolla yhteistyötä portfolioyritystemme kanssa - kasvuyrityksillä on huomattava potentiaali uudistaa energia-alaa, Henri Isohanni sanoo.

Helenin tavoitteena on kasvaa myös epäorgaanisesti. Pirita Näkkäläjärvi vetää Helenin M&A-toimintoa ja tämän lisäksi osallistuu myös kasvuyhtiösijoittamiseen. Näkkäläjärvi on kokenut M&A-, strategia- ja viestintäammattilainen, jolle Helen Venturesin yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeää. Hänellä on vahva kokemus kansainvälisistä yrityskaupoista mm. Merrill Lynchin investointipankista, Nokialta ja PwC:ltä.

- Näen Helen Venturesin hyvänä alustana vaikuttaa ja muuttaa sekä bisnestä että yhteiskuntaa. Olen innoissani päästessäni sukeltamaan syvälle energia-alan murrokseen sekä työskentelemään kasvuyritysten kanssa. Yhdessä voimme vauhdittaa uusia ratkaisuja taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, Pirita Näkkäläjärvi sanoo.

Sijoitustoimintaa vetävän johtajan Terhi Vapolan mukaan energia-alan murros tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden toimialan uudistumiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen.

- Olemme saaneet valtavan hyvän vastaanoton start-upien ja pääomasijoittajien keskuudessa. Uudet tiimiläiset tuovat meille erinomaisen ja monipuolisen vahvistuksen, Terhi Vapola sanoo.

Lue lisää aiheesta

Helen