Muutostyöt

Kaukolämpö- ja jäähdytysliittymien kaikki muutostyöt tilataan sähköisen asiointipalvelun kautta. Muutostöitä ovat kaukolämpö- ja jäähdytysliittymän  katkaisu tai irtisanominen sekä kaukolämpömittauskeskuksen tai putkien muutos. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää muutostöistä, ota yhteyttä sähköpostitse klmuutostyot@helen.fi.

Tarkastele aiempia tilauksiasi

Kaukolämpö- ja jäähdytysliittymän mittauskeskuksen tai putkien muutos

Tilaa kaukolämpö- ja jäähdytysmittauskeskuksen tai putkien muutos, jos haluat siirtää mittauskeskuksen tai putkien paikkaa tai haluat pienentää tai suurentaa mittauskeskuksen tai putkien DN-kokoja. Otathan meihin yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen töiden aloitusta.

Pyydämme kiinteistön LVI-suunnittelijaa toimittamaan muutostyösuunnitelmat meille dokumenttien latauspalvelun kautta. Niiden perusteella laadimme teille tarjouksen muutostyön toteutuksesta.

Mikäli kiinteistöönne tarvitaan uudet kaukolämmön tai -jäähdytyksen asiakaslaitteet, vastaa asiakas itse niiden hankinnasta ja asennuttamisesta Helenin hyväksymällä lämpöurakoitsijalta.

Tilaa muutos kaukolämpöliittymään


Kaukolämpö- tai jäähdytysliittymän väliaikainen katkaisu

Tilaa katkaisu, jos kohde puretaan ja tilalle tulee uusi kohde kaukolämpöön tai -jäähdytykseen tai työmaan takia joudutaan tekemään väliaikainen katkaisu. Kohteen purkutöitä ei saa aloittaa ennen kuin kaukolämpö tai -jäähdytysliittymä on purettu turvallisesti. Irtisanomisaika ja katkaisutöiden suunnittelu alkaa, kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen Helenin sähköisessä palvelussa. Katkaisutyöt pitävät sisällään esimerkiksi kaivuuluvan, käyttökeskeytyksen, mittarin noudon, kaivuu- ja putkityöt, katkaisukohdan eristystyön, täyttötyön. Otathan meihin yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen töiden aloitusta. Jos olet juuri ostanut kiinteistön, muista tehdä myös omistajanvaihto kaukolämpö tai -jäähdytyssopimukselle.

Kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimusmuutokset ja neuvonta: kaukolampo@helen.fi puh: 09 617 8014

Tilaa väliaikainen katkaisu


Kaukolämpö tai -jäähdytysliittymän irtisanominen

Tilaa kaukolämpö tai -jäähdytysliittymän irtisanominen, jos haluat irtisanoa liittymän. Irtisanoutuminen vaatii liittymän katkaisutyöt. Otathan meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen haluamaasi irtisanomisajankohtaa. Lämpösopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja kuluttaja-asiakkaalla yksi kuukausi. Irtisanomisaika ja katkaisutöiden suunnittelu alkaa, kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen Helenin sähköisessä palvelussa. Katkaisutöiden toimitusaika on kolme kuukautta. Katkaisutyöstä peritään aiheutuvat kustannukset. Kaukolämpöliittymän katkaisutyöt pitävät sisällään esimerkiksi kaivuuluvan, käyttökeskeytyksen, mittarin noudon, kaivuu- ja putkityöt, katkaisukohdan eristystyön, täyttötyön.

Mikäli myyt kiinteistösi, kaukolämpö tai -jäähdytysliittymää ei irtisanota vaan sopimus siirretään seuraavalle omistajalle. Kaukolämmön tai -jäähdytyksen sopimusmuutokset ja neuvonta: kaukolampo@helen.fi puh: 09 617 8014

Tilaa liittymän irtisanominen


Omistajanvaihtoilmoitus

Lämpö- tai jäähdytysliittymä siirretään uudelle omistajalle tekemällä ilmoitus liittymän siirrosta Helenin asiointipalvelun kautta. Ilmoitukseen liitetään luovutusasiakirja tai kopio kauppakirjasta, jossa on maininta lämpö- tai jäähdytysliittymän siirrosta. Lämpö- tai jäähdytyssopimus ei siirry automaattisesti kiinteistön luovutuksen yhteydessä.

Kaukolämmön tai -jäähdytyksen sopimusmuutokset ja neuvonta: kaukolampo@helen.fi puh: 09 617 8014.

Tee omistajanvaihtoilmoitus