Uutinen / 27.9.2013

Uusi sähköasema Lauttasaareen

Lauttasaaren uusi sähköasema vihittiin käyttöön 26.9. Vattuniemenkadulle rakennettu sähköasema sijaitsee aivan asuinkerrostalojen vieressä.

Lauttasaareen avattiin uusi sähköasema

Helen Sähköverkko Oy ottaa käyttöön Helsingin Lauttasaareen uuden 110/10,5 kV:n sähköaseman, joka varmistaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

Uusi sähköasema rakennettiin Lauttasaareen Vattuniemenkadulle, koska lähialueet, Ruoholahti ja Jätkäsaari, kasvavat vauhdikkaasti. Uusi asema palvelee myös tulevaa länsimetroa.

Sähköaseman sijainti

Sähköasema sijaitsee keskeisellä paikalla asuin- ja liikerakennusten välissä. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota sen sijaintiin sekä muihin ympäristötekijöihin. Esimerkiksi päämuuntajien jäähdytysjärjestelmä on suunniteltu mahdollisimman hiljaiseksi ja energiatehokkaaksi.

Helen Sähköverkko Oy investoi vuosittain 40 - 50 miljoonaa euroa Helsingin alueen sähköverkon kehittämiseen. Investointeja tarvitaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja sähköverkon uudistamiseen. Niillä myös parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta.

Lue lisää aiheesta

Yritykset