Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.
Takaisin

Uusi sähköasema Lauttasaareen

Lauttasaaren uusi sähköasema vihittiin käyttöön 26.9. Vattuniemenkadulle rakennettu sähköasema sijaitsee aivan asuinkerrostalojen vieressä.

Lauttasaareen avattiin uusi sähköasema

Helen Sähköverkko Oy ottaa käyttöön Helsingin Lauttasaareen uuden 110/10,5 kV:n sähköaseman, joka varmistaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

Uusi sähköasema rakennettiin Lauttasaareen Vattuniemenkadulle, koska lähialueet, Ruoholahti ja Jätkäsaari, kasvavat vauhdikkaasti. Uusi asema palvelee myös tulevaa länsimetroa.

Sähköaseman sijainti

Sähköasema sijaitsee keskeisellä paikalla asuin- ja liikerakennusten välissä. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota sen sijaintiin sekä muihin ympäristötekijöihin. Esimerkiksi päämuuntajien jäähdytysjärjestelmä on suunniteltu mahdollisimman hiljaiseksi ja energiatehokkaaksi.

Helen Sähköverkko Oy investoi vuosittain 40 - 50 miljoonaa euroa Helsingin alueen sähköverkon kehittämiseen. Investointeja tarvitaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja sähköverkon uudistamiseen. Niillä myös parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta.

Julkaistu: 27.09.2013 13.02
Seija Uusitalo
Viestintäpäällikkö
Jaa: