Uutinen / 7.5.2014

Empower ostaa Helsingin Energialta Mitox Oy:n koko osakekannan

Tänään tehdyn sopimuksen mukaan Empower on sopinut ostavansa Helen-konsernin mittauspalveluita tuottavan tytäryhtiön Mitox Oy:n koko osakekannan. Suunnitelman mukaan kauppa astuu voimaan kesäkuun alussa. Yrityskaupan myötä noin 70 henkilöä siirtyy Empower-konsernin palvelukseen.

Yrityskauppa vahvistaa Empowerin ja erityisesti sen tiedonhallintapalveluita tuottavan Empower IM Oy:n asemaa yhtenä Suomen johtavana mittauspalveluita tarjoavana palveluntuottajana. Järjestely tukee ja vahvistaa myös Empowerin asiakassuhdetta Heleniin ja muihin Mitoxin asiakkaisiin sekä tuo merkittäviä synergiaetuja mm. tietojärjestelmien ja tiedonsiirtoratkaisujen osalta.

Empowerin ja Mitoxin yhdistyvät resurssit ja osaaminen mahdollistavat entistäkin monipuolisempien palveluiden tarjonnan. Kehitämme aktiivisesti palveluitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ja pyrimme olemaan edelläkävijä alalla.

”Mitox on arvostettu ja osaava tekijä Suomessa sähkön, kaukolämmön, veden ja kaukojäähdytyksen mittausratkaisuissa ja sopii erittäin hyvin täydentämään monikansallisen Empowerin palveluvalikoimaa. Empower jatkaa Mitoxin tuottamia palveluita ja pyrkii vahvistamaan Mitoxin asiakassuhteita. Yhdessä Mitoxin osaavan ja asiantuntevan henkilöstön kanssa pystymme jatkossa entistäkin paremmin palvelemaan ja kehittämään palveluitamme”, toteaa Empowerin toimitusjohtaja Eero Auranne.

”Tehty ratkaisu on myönteinen sekä Helsingin Energian että Mitoxin kannalta. Helsingin Energia keskittyy yhä selkeämmin ydinliiketoimintaansa ja sen kehittämiseen. Mitoxin kannalta uusi omistaja luo hyvät edellytykset mittausliiketoiminnan kehittämiselle ja avaa uusia mahdollisuuksia henkilöstölle”, sanoo Helsingin Energian toimitusjohtaja Pekka Manninen.