Uutinen / 20.3.2014

Helsingin sähköverkko kansainvälisen vertailun kärjessä

Helen Sähköverkko Oy menestyi kansainvälisessä tutkimuksessa parhaiten sähkönjakelun laadussa ja luotettavuudessa. Keskimääräinen sähkönjakelun keskeytysaika oli Helsingissä vertailuryhmän lyhyin. Muuntamoautomaation hyödyntämisessä Helsinki on kansainvälisestikin edelläkävijä.

Helen Sähköverkko Oy osallistui ensimmäistä kertaa jakeluverkkoalan kansainväliseen vertailuun International Distribution Benchmarking Consortium (IDBC) ja sijoittui heti kärkisijoille. Helen Sähköverkko Oy menestyi tutkituista yhtiöistä parhaiten sähkönjakelun laadussa ja luotettavuudessa. Keskimääräinen sähkönjakelun keskeytysaika oli Helsingissä vertailuryhmän lyhyin. Jakeluverkon ikä oli vertailun nuorimpia ja sähkönjakeluiden vikatiheys verkon laajuutta kohti oli vertailun pienempiä.
Jakeluverkon automaatiotaso oli tutkittavista yhtiöistä korkein: Helsingissä kaikki sähkönkäytön asiakasmittarit ovat etäluettavia ja muuntamoautomaation hyödyntämisessä olemme kansainvälisestikin edelläkävijöitä.

 -  Hyvän tuloksen taustalla on systemaattinen sähkönjakeluverkon kehittäminen sekä tehokkaat omaisuudenhallinnan ja verkonkäytön toimintatavat, toteaa yksikön päällikkö Osmo Siirto Helen Sähköverkko Oy:stä. - Toimintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteelle ja käyttämämme toimintajärjestelmä pohjautuu sertifioituun laatustandardiin ISO 9001 sekä ympäristöstandardiin ISO 14001.

IDBC-vertailu käynnistettiin 6 vuotta sitten ja tutkimukseen kuuluvien 7 eurooppalaisen verkkoyhtiön toimintaa on vertailtu sen jälkeen kahden vuoden välein. Tutkimuksessa selvitetään

Jakeluverkkotoiminnan tehokkuutta sekä toiminnan laatua. Tavoitteena on tunnistaa parhaisiin tuloksiin johtavat toimintatavat, jakaa tietoa ja ottaa oppia toisilta. Vertailututkimuksen on tehnyt UMS Group Inc.