Uutinen / 30.3.2015

Energiabonus Pihkapuiston ala-asteelle

Pihkapuiston ala-asteen oppilaat innostavat koko koulun osallistumaan energiankulutuksen seurantaan. Koululla aiotaan harrastaa myös energiavakoilua. Koululle myönnettiin Energiabonus-palkinto.

Energiabonus on Helenin vuosittain jakama 2000 euron suuruinen kannustuspalkinto helsinkiläiskoulujen ympäristötoiminnan kehittämistä varten. Energiabonuksella kannustetaan nuoria ideoimaan kestävää kehitystä ja energiansäästöä edistäviä hankkeita. Palkinto jaettiin nyt kahdettatoista kertaa.

Tämän vuoden Energiabonus menee Pihkapuiston ala-asteelle.

- Perusteluina palkinnolle hyvän ympäristötyön lisäksi on koko koulun osallistaminen energiansäästön edistämiseen sarjakuvakirjan kautta ja energiankulutuksen seurannan kehittäminen osaksi koulun arkea, kertoo ympäristöasiantuntija Pirjo Jantunen Heleniltä.

Pihkapuiston koululaiset hyödynsivät hakemuksessaan sarjakuvakerrontaa.

- Tämä innosti oppilaat myös sarjakuvakirjan jatko-osiin, kertoo luokanopettaja Milja Collins koululta.

Energiavakoilua ja oma energiasäästöviikko

Hakemuksessaan koululaiset kertovat, että Sävel Plus –palvelu on  koululle uusi ja energiansäästöviikko koulussa tähtää siihen, että jokainen luokka oppii seuraamaan koulun energian kulutusta palvelun kautta. Lisäksi ympäristöryhmän oppilaat osoittavat liikennevaloin kulutuksen suuntaa. Ympäristöryhmän oppilaat tarkkailevat energiavakoilun avulla luokkien energian käyttöä (valot, sähkölaitteet, lämpötila, lajittelu jne.). Luokkien riittävä valon määrä on tarkastettu valaistusvoimakkuusmittarilla ja sen mukaan tehtyjä valaistusohjeita käytetään.