Uutinen / 10.4.2015

Käytä lisälämmitintä vain tarpeenmukaisesti


Lähestyvä kesä laajentaa reviiriämme terasseille, parvekkeille ja mökeille. Vaikka päivät ovat lämpimiä, yöllä mennään usein pakkasen puolelle. Voi olla, että illan viiletessä tulee tarve käyttää lisälämmittimiä.

Käytä lisälämmitintä vain tarpeenmukaisesti

Parvekkeelle tai terassille sijoitettu infrapunalämmitin jää helposti päälle illaksi tai yöksi. Käytä siksi ajastinta, joka katkaisee virran.

Älä vie parvekkeelle tai terassille lämpöpuhallinta tai lämpöpatteria. Jos lämpöä tarvitaan, paras vaihtoehto on infrapunalämmitin.

Esim. 1000 watin infrapunalämmitin kuluttaa sähköä yhden kilowattitunnin tunnissa. Jos lämmitintä käyttää kuukauden ajan 3 tuntia päivässä, kasvaa sähkölasku noin 13,5 € eli 1 kWh x 3 h x 0,15 € /kWh x 30 päivää = 13,5 €. Jos lämmitin sattuisi jäämään päälle koko kuukaudeksi, tulisi kuukauden sähkölaskuun kasvua jo reilu 100 €.

Vaikka terassilämmitin lisää terassin käyttöaikaa- ja -mukavuutta, sitä ei kannata unohtaa päälle.

Asiakkaanamme voit lainata kulutusmittarin, jolla voit selvittää pistotulppaliitännällä toimivien laitteiden kulutuksen. Koko kodin energiankulutusta voit seurata Helenin asiointipalveluissa.