Uutinen / 10.6.2015

Kivikon aurinkopaneelit myyvät hyvin

Kivikon aurinkovoimalan lähes 3000 aurinkopaneelista on myyty pian kolmasosa. Paneelit ovat olleet myynnissä vasta muutaman päivän ajan, ja kysyntää paneeleille on riittänyt.

Teksti: Marina Galkin-Aalto

Helen rakentaa Helsingin Kivikkoon aurinkovoimalan, josta tulee valmistuessaan Suomen suurin. Sen lähes 3000 aurinkopaneelia täyttävät noin hehtaarin alueen Kivikon hiihtohallin katolta. Aurinkovoimalan teho tulee olemaan yli 800 kW, ja sen vuosituotanto yltää lähes 800 megawattituntiin. Tämä vastaa lähes 400 kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Kivikon aurinkopaneelit myydään nimikkopaneeleina 4,40 euron kuukausihintaan. Yhden paneelin teho on 285 wattia. Paneelin tuottaman sähkön arvon Helen hyvittää asiakkaalle sähkölaskussa.

Ostamalla aurinkopaneelin asiakas tukee uusiutuvaa energiantuotantoa. Helenin Suvilahden aurinkovoimalan 1200 paneelia myytiin loppuun kahdessa päivässä.

Kun aurinkovoimala valmistuu, asiakas voi seurata aurinkovoimalan tuotantoa netissä livekameran välityksellä. Helenin ensimmäisen - ja tämänhetkisen Suomen suurimman aurinkovoimalan, Suvilahden - paneeleiden tuotantoa voi seurata netistä jo nyt.

Kun Kivikon aurinkovoimala valmistuu, se lisää Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkökapasiteettia peräti viidenneksellä. Silloin Helenin nimikkopaneelien omistajien ostaman aurinkosähkön osuus Suomen verkkoon kytketystä aurinkosähköstä on noin 30 prosenttia, ja Helenistä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja.

Kivikon aurinkovoimalan rakentaminen alkaa loppukesällä, ja se valmistuu tuotantokäyttöön syksyllä 2015.

 

Faktat:

• Uusi aurinkovoimala sijaitsee Kehä I:n ja Lahdenväylän tuntumassa Helsingin Kivikossa, Savikiekontie 4

• Rakennus on Helsingin kaupungin omistama Kivikon hiihtohalli

• Arvioitu vuosituotanto lähes 800 MWh

• Nimellisteho yli 800 kW

• Yhden paneelin teho 285 W

• Helenin aurinkosähkön tuotanto ylittää investoinnin jälkeen 1 megawatin tehon, joka on noin 30 % koko Suomen verkkoon kytketystä aurinkosähkötuotannosta.