Uutinen / 15.6.2015

Pasilaan uusi aurinkosähköjärjestelmä

Otavamedian toimitaloon Pasilassa asennetaan aurinkopaneelit.

Helen toimittaa Otavamedian Pasilassa sijaitsevaan toimitaloon aurinkosähköjärjestelmän, joka koostuu 101 aurinkopaneelista. Koko järjestelmän teho on noin 28 kWp ja sillä voidaan kattaa kiinteistön vuotuisesta sähkönkulutuksesta 4 %. Järjestelmän asennus on parhaillaan käynnissä ja paneelit saadaan tuotantoon vielä kesäkuun aikana.

- Tässä kohteessa koko aurinkosähköjärjestelmän tuottama uusiutuva energia menee kokonaisuudessaan kiinteistön omaan käyttöön. Näin kiinteistön käyttäjä saa aurinkopaneeleista itselleen optimaalisen tuoton ja merkittävän edun sähkölaskun pienentyessä, sanoo Hanna Veräjänkorva Helen Oy:ltä.

Otavamedian Esterinportin kiinteistössä toimii mm. asiakaspalvelu, Tekniikan Maailma -lehden auto- ja AV-laboratoriot sekä Otava-konsernin tietohallinto. Rakennuksen katutasossa toimii Handelsbanken. Kiinteistön lämmitys tapahtuu kaukolämmöllä.

-  Yritysvastuu on Otava-konsernille tärkeä tekijä. Haluamme tukea kotimaisia uusiutuvia energialähteitä, mikä näkyy siirtymisenä sertifioituun vihreään sähköön sekä sijoituksena omaan aurinkovoimalaan. Aurinkoenergia on kaupungissa käytännöllisin uusiutuva energialähde, koska se on meluton ja aurinkopaneeleiden avulla saadaan muuhun käyttöön sopimattomat kattopinnat hyötykäyttöön, sanoo Wilhelm Ehrnrooth Otava Oy:stä.

-  Tutkimme yhdessä Helenin asiantuntijoiden kanssa toimitilojemme kattopintoja, ja selvitysten perusteella Esterinportti valittiin ensimmäiseksi kohteeksi, josta kerätään kokemuksia aurinkosähköjärjestelmän toimivuudesta. Kokemusten perusteella suunnitellaan aurinkosähköjärjestelmiä mahdollisesti myös konsernin muihin kiinteistöihin.

Aurinkosähköä nimikkopaneelista tai omasta järjestelmästä

Helenillä on aurinkosähkön tuottamiseen kaksi vaihtoehtoa: nimikkopaneelin vuokraaminen tai kokonaan oma aurinkosähköjärjestelmä, joka mitoitetaan asiakkaan toiveiden ja kiinteistön mukaan. Aurinkosähköjärjestelmän koko voi vaihdella pienistä omakotitaloasennuksista satojen tai tuhansien paneelien kokonaisuuksiin.

Helenin kaksi omaa suurta aurinkovoimalaa toimii nimikkopaneeli-periaatteella: kuka tahansa voi ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla itselleen oman nimikkopaneelin kuukausimaksua vastaan. Jo tuotannossa olevassa Suvilahden voimalassa aurinkopaneeleita on 1194, ja rakenteilla olevaan Kivikon voimalaan tulee 3000 aurinkopaneelia.

Helen hyödyntää myös auringon lämpöä keräämällä sitä kaukolämpöverkkoon kaukojäähdytysjärjestelmän avulla.
 
Faktat:
• Kiinteistö: Otava Oy:n toimitila osoitteessa Esterinportti 1, Pasila
• Aurinkosähköjärjestelmän koko noin 28 kWp, yhteensä 101 paneelia
• Katon pinta-ala yli 200 neliömetriä
• Asennusaikataulu kesäkuu 2015
• Arvioitu vuosituotto 4 % kiinteistön koko sähkönkulutuksesta
 
Helen Oy
Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on lähes 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Otava Oy
Otava-konserni on yksi Suomen johtavia viestintäalan yrityksiä. Emoyhtiö on Otava Oy ja konsernin Kirjat-liiketoiminta-alueen muodostavat Kustannusosakeyhtiö Otava, Like Kustannus Oy, Kustannusosakeyhtiö Moreeni, F-kustannus Oy ja Otavan Kirjapaino Oy. Lehdet-liiketoiminta-alueeseen kuuluu Otavamedia Oy tytäryhtiöineen, joista Ühinenud Ajakirjad AS sijaitsee Virossa. Kauppa-liiketoiminnan muodostaa Suomalainen Kirjakauppa Oy. Konsernin Uusiin liiketoimintoihin kuuluvat NettiX Oy ja Ampparit Oy. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 296,0 Meur ja sen palveluksessa on noin 1100 henkilöä.