Uutinen / 18.8.2015

Uutta taidetta Helsingin sähkönjakokaappeihin

Helsingin työväenopiston opiskelijat toteuttivat sähkönjakokaappien maalausprojektin työväenopiston 100-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Ainutlaatuiset teokset on suunniteltu jakokaappien sijantiin sopivaksi, esimerkiksi Silkkikutomon edustan jakokaappiin on maalattu silkkikankaita ja –nauhoja ja Suvilahdessa Circus Helsinkiä vastapäätä olevassa jakokaapissa on sirkusteema.

Helen Sähköverkko ja Helsingin työväenopisto toteuttivat sähkönjakokaappien maalausprojektin työväenopiston 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Kaikki 9 teosta on toteutettu työväenopiston eri toimipisteiden läheisyyteen. Projektia koordinoi kuvataideaineiden opettaja Marie-José Dings.

Helen Sähköverkko on toteuttanut useita sähkökaappien maalausprojekteja ympäri Helsinkiä. Arabian Katufestivaalien yhteydessä on maalattu sähkökaappeja jo muutamana vuonna. Museokadulla, Fleminginkadulla ja Eerikinkadulla voi puolestaan ihailla Helsingin taitelijaseuran toteuttamaa Katugalleriaa. Kaupunginmuseon kanssa toteutettu historiakuvista koostuva Kuvapolut-näyttely on seitsemän kaupunginosan laajuinen. Myös oppilaitosyhteistyönä on toteutettu useita projekteja, joissa koululaiset ovat päässeet maisemoimaan koulunsa ympäristössä olevia sähkökaappeja. 

- Katukuvan elävöittämisen lisäksi maisemoinneilla on todettu olevan muitakin positiivisia vaikutuksia. Maisemoituun kaappiin ei kohdistu niin paljon töhrintää tai mainosten kiinnittelyä, kertoo elinkaariasiantuntija Minna Paavola.  - Maisemointiprojektien toteuttaminen on osa yhteiskuntavastuuta. Yhdessä tekemällä saamme aikaiseksi viihtyisämmän elinympäristön. 

Helen Sähköverkolla on yhteensä noin 7500 sähkönjakokaappia ympäri kaupunkia. Jakokaapeilla on tärkeä tehtävä sähkönjakelussa. Ne jakavat sähköä loppukäyttäjille ja ovat siis lenkki sähköverkon sekä kotien, toimistojen ja kauppojen välillä. Jakokaapit sijaitsevat näkyvillä paikoilla, ja sähkökatkon sattuessa niiden luokse on päästävä nopeasti sähkönjakelun palauttamiseksi.

Faktat:

• Helen Sähköverkolla on yhteensä noin 7500 sähkönjakokaappia ympäri kaupunkia

• Uusia työväenopiston toteuttamia jakokaappeja on 9

• Jakokaappien sijainnit löytyvät Googlesta.

• Museokadun, Eerikinkadun ja Fleminginkadun sähkönjakokaapeissa on katugalleria, jonka teemana on Growth – Degrowth

• Arabian alueen sähkönjakokaappeja on maalattu Arabian Katufestivaalien yhteydessä

 

Sähkönjakokaappi Itä-Helsingissä