Uutinen / 18.10.2016

Helen edelläkävijänä energiatehokkuudessa

Helen allekirjoitti 14.10. ensimmäisten yritysten joukossa uudet Energiatehokkuussopimukset vuosille 2017-2025. Samalla Helen näytti esimerkkiä energiatehokkuudessa lanseeraamalla uuden energiansäästöpalvelun Lämpölupauksen.

- Vapaaehtoiset energia-alan sopimukset ovat ”Suomen malli” täyttää kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet, ja niillä on saavutettu hyviä tuloksia. Helen saavutti omat aiemmat tavoitteensa jo etuajassa, ja vaikka uudet tavoitteet ovat entistä haastavammat, lähdetään uuteen sopimuskauteen innolla mukaan, kertoo energiatehokkuuspäällikkö Rauno Tolonen Helenistä.

Heti uuden sopimuksen kynnyksellä Helen lanseerasi kotitalouksille suunnatun uuden energiansäästöpalvelun, Lämpölupauksen, jonka avulla suomalaiset pääsevät osallistumaan energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen. Käytännössä Lämpölupauksen tekevät ihmiset lupaavat vähentää asuntonsa lämmitystä muutamana päivänä tulevan talven aikana, jotta suurimpia energiankäytöstä syntyviä piikkejä saadaan pienennettyä.

Tulevaisuudessa Lämpölupauksen kaltaiset uudet energiaratkaisut vähentävät energian kulutusta, tasaavat kulutushuippuja ja vähentävät päästöjä. Kyseessä ei ole siis vain sopimusasia, vaan mitä suurimmissa määrin myös Helenin uuden strategian toimeenpanoa, jossa kasvua haetaan uusilla palveluilla ja tuotteilla.  Energiatehokkuus onkin tulevaisuudessa yhä enemmän liiketoimintaa kuin sopimustoimintaa.

Helenin energiatehokkuus maailman huippua

Sähkön ja lämmön yhteistuotanto yhdessä kaukolämmön ja voimakkaasti kasvavan kaukojäähdytyksen kanssa muodostavat energiatehokkaan energiajärjestelmän perustan Helsingissä. Energiatehokkuutemme on yhteistuotannon ansiosta maailman huippua.

Koko Helen-konsernin energiataseesta laskettu tehokkuus on 88,6 prosenttia. Tavoitteenamme on edelleen parantaa energiantuotannon ja -jakelun tehokkuutta sekä edistää asiakkaidemme energiansäästöä. Tuotannossa ja jakelussa energiatehokkuudella haetaan erityisesti kustannustehokkuutta.

Maailman parasta kaupunkienergiaa

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus