Uutinen / 15.11.2018

Messukeskuksen katolle nousee Helenin uusi aurinkovoimala

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit valjastetaan Helenin vuokrattaviksi nimikkopaneeleiksi.

Messukeskus lisää uusiutuvan energian osuutta ja vähentää energiankulutustaan verhoamalla kiinteistönsä katot yli 2000 aurinkopaneelilla, jotka tuottavat noin 592 MWh energiaa vuodessa. Aurinkoenergiaa aletaan tuottaa yhteistyössä Helenin kanssa.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana. Samalla jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.

Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat osa Messukeskuksen ilmastotavoitteita sekä vuosia jatkunutta, palkittua ympäristötyötä. Messukeskus toimii Helsingin kaupungin kumppanina rakentaen hiilineutraalia Helsinkiä Ilmastokumppanit-verkostossa.

”Me tämän päivän toimijat teemme juuri nyt päätöksiä, joilla rakennetaan tulevaisuus jälkipolville. Meille ilmastosta huolehtiminen ja oman osuutemme tekeminen on ainoa vaihtoehto. Energiankulutuksen vähentämisen ja uusiutuvan energian osuuden kasvattamisen lisäksi olemme päässeet jätteittemme hyötykäytössä 99 prosenttiin”, Messukeskuksen puolesta ilmastositoumuksen allekirjoittanut markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue kertoo.

”Olemme iloisia, että saamme jatkaa Helenin suosittua nimikkopaneelikonseptia Messukeskuksen kiinteistössä. Helen lunastaa nyt lupauksensa rakentaa lisää aurinkovoimaloita nimikkopaneeleiden kysynnän jatkuessa. Ilmastoneutraali tulevaisuus tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa”, toteaa johtaja Marko Riipinen Helenistä.

Ympäristötyö on Messukeskuksessa jatkunut määrätietoisesti jo vuosia. Vuonna 2009 Messukeskus sai ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2018 saakka ulottuva energiahanke, jossa tavoitellaan merkittäviä säästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.| www.messukeskus.com, @messukeskus

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

MessukeskusFaktat:

  • Aurinkovoimala teho 695 kWp
  • Arvioitu tuotto 592 MWh/v
  • Ensi vaiheessa 2319 paneelia, lisää myöhemmin
  • Paneelit 300 W monokidepaneeli
  • Rakentaminen alkaa kesällä 2019
  • Aurinkovoimala toimii Helenin nimikkopaneeliperiaatteella, jolloin kuka tahansa voi vuokrata sieltä itselleen oman nimikkopaneelin.

Lisää Messukeskuksen aurinkovoimalasta

Lue lisää aiheesta

Yritykset Aurinkoenergia