Uutinen / 1.11.2019

Radio Novasta ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva radiokanava

Lokakuusta lähtien Novan studion käyttämä sähkö on puhtaasti aurinkoenergialla tuotettua.

Kaapelitehtaan katolle nousee Helenin toteuttamana pian myös Novan oma, erityisellä ohutkalvopaneelitekniikalla toimiva aurinkoenergiavoimala, joka kuormittaa kattorakenteita huomattavasti vähemmän kuin perinteinen toteutustapa. Sen valmistumista odotellessa Radio Nova vuokraa aurinkopaneeleita Helenin Suvilahden nimikkopaneelivoimalasta. 

Käsillä on vuoden pimein aika, mutta Novan taajuus ei hiljene, vaikka sää ei aina suosisikaan. Kirkkaina päivinä aurinkopaneelit tuottavat hyvin sähköä, ja kun aurinko ei paista, käytetään muulla tavoin tuotettua sähköä.

– Radio Novan suosio ja kuuluvuus Suomessa on omaa luokkaansa. Uskomme, että Novan taajuudella saamme yhdessä jaettua aurinkoenergian ilosanomaa isolle joukolle ihmisiä. Aurinkoenergia on uusiutuva energianlähde, jonka tuottamiseen valtaosa suomalaisista voi osallistua jo nyt, Helenin tuotepäällikkö Riku Kuikka kertoo.

– Olemme valtavan ylpeitä yrityksestämme, joka kantaa huolta tulevaisuudesta. Odotan innolla jokaisena arkiaamuna, että saamme kollegani Aki Linnanahteen kanssa huikata Radio Novan taajuudelle ”hyvää huomenta”, ja tunnelma studiossa ei vain sähköisty, vaan aurinkosähköistyy, Radio Novan aamujuontaja Minna Kuukka sanoo. ️