Uutinen / 11.11.2019

Juha-Pekka Weckström Helenin toimitusjohtajaksi 1.4.2020

Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen jää eläkkeelle keväällä 2020: Juha-Pekka Weckström aloittaa toimitusjohtajana 1.4.2020.

Helenin hallitus on nimittänyt DI Juha-Pekka Weckströmin yhtiön toimitusjohtajaksi. Weckström aloittaa tehtävässään 1.4.2020 toimitusjohtaja Pekka Mannisen eläköityessä. Siirtymäaikana helmi- maaliskuussa Weckström toimii Helenin varatoimitusjohtajana.

Weckströmillä on yhteensä yli kymmenen vuoden kokemus toimitusjohtajan tehtävästä TeliaSonera Finlandista, Realia Groupista ja viimeisimpänä Digitasta. Lisäksi hänellä on ollut useita hallitusjäsenyyksiä eri yhtiöissä uransa varrella.

”Sekä Helen että energiatoimiala ovat isossa murroksessa. Helenin keväällä 2019 uudistettu strategia hakee voimakasta kasvua uusilta liiketoiminta-alueilta, mm. sähköisestä liikenteestä, aurinkoenergiasta ja älykkäistä kiinteistöistä. Tele- ja media-ala ovat hiljattain kokeneet yhtä radikaalin muutoksen - Weckströmin kokemus asiakaskeskeisyydestä ja yrityksen luotsaamisesta menestyksellisesti kilpailluille markkinoille on juuri sitä osaamista, jota Helenissä tarvitaan ja joka sopii Helenin hallituksen hyväksymään uuteen strategiaan”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Toimitusjohtaja Manninen jättää huhtikuussa seuraajalleen menestyvän ja uudistuvan yrityksen. Helenin taloudellinen tulos on parantunut hänen johdollaan viime aikoina merkittävästi.

”Pekka Manninen on tehnyt loistavaa työtä Helenin matkalla kohti hiilineutraalia energiaa ja puolta miljoonaa asiakkuutta. Mannisen kyky yhdistää ihmiset yhteisten tavoitteiden taakse ja uudistaa yritystä näkyvät Helenin uudessa strategiassa ja erinomaisessa tuloksessa tänä vuonna”, Soininvaara lisää.

”Helenin uusi strategia mahdollistaa täysin uudenlaiset avaukset. Tästä hyvänä esimerkkinä on Helen Ventures, strateginen pääomasijoittaja, jonka myötä Helen kumppanoituu innovatiivisten energiatoimialan murrosta vauhdittavien kasvuyhtiöiden kanssa. Olen todella innoissani, että pääsen jatkamaan toimitusjohtaja Mannisen työtä.”, kommentoi Weckström.

Juha-Pekka Weckström
Juha-Pekka Weckström