Uutinen / 2.10.2019

Työmaapyöräilijän kesä oli menestys – noin 700 kehitysideaa Helenin työmaajärjestelyiden parantamiseksi

Helenin ja Helen Sähköverkon työmaiden turvallisuus ja liikennejärjestelyt olivat kesän ajan työmaapyöräilijän tarkassa syynissä. Turvallisuushavainnot jalostuvat toimenpiteiksi työmaiden suunnittelussa ja urakointimallin kehityksessä.

Kesän aikana noin tuhat kilometriä polkeneen ja yhteensä 150 työmaalla käyneen työmaapyöräilijä Aleksi Pippurin tekemät turvallisuushavainnot saivat aikaan sekä välittömiä että pitkän aikavälin muutoksia työmaajärjestelyissä.

- On ollut palkitsevaa nähdä työni tulokset turvallisuushavaintojen raportointijärjestelmän kautta reaaliajassa. Työmailla reagoitiin palautteisiini ja korjaavat toimenpiteet tehtiin nopeasti, kertoo Pippuri.

Työmaapyöräilijän tekemiä turvallisuushavaintoja tarkastellaan Helenillä nyt kokonaisuutena ja hyödynnetään työmaajärjestelyiden kehityksessä.

- Kiinnitämme jatkossa yhä enemmän huomiota ennakointiin niin työmaiden suunnittelussa kuin niistä viestimisessä, sanoo Helenin rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen.

Työmaapyöräilijä liikkui työmaille tittelinsä mukaisesti polkupyörällä, mutta tarkasteli liikennejärjestelyitä myös jalankulkijoiden näkökulmasta. Helenille on tärkeää, että työmaat ovat turvallisia ja liikennejärjestelyt sujuvia kaikille liikkumismuodosta riippumatta.

- Työmaapyöräilijän työn tuloksena meillä on entistä enemmän selkänojaa kehittää työmaajärjestelyitä huomioiden niin kävelijät, pyöräilijät, potkulautailijat, mopoilijat kuin autoilijat, sanoo Utriainen.

Täysin uudenlaiseen tehtävään astuneelle kone- ja rakennustekniikan opiskelija Aleksi Pippurille kesätyö tarjosi mielenkiintoisen kurkistuksen kaupungin pinnan alle.

- Työ on avannut silmäni kaupunki-infralle: olen nähnyt työmaakaivantojen reunalla, miten sähköt ja lämmin vesi saadaan kaupunkilaisten koteihin. Katujen alla on ne kaikki asiat, joiden ansiosta tämä kaupunki toimii, sanoo Pippuri.