Uutinen / 16.9.2020

Helen avaa Helsingin ensimmäisen sähköautojen suurteholaturin Suvilahteen

Helen tuo sähköautoilun tulevaisuuden Helsinkiin avaamalla syyskuussa pääkaupungin ensimmäisen suurteholaturin Suvilahteen. Suurteholaturi on nykyisiä latureita moninkertaisesti tehokkaampi ja sillä voi ladata sähköauton jopa 20 minuutissa.

Sähköautojen, sekä hybridi- että täyssähköautojen, käytön yleistyessä Helen haluaa panostaa sähköisen liikenteen kehittämiseen. Uusin askel on elokuussa Helsingin Suvilahteen avattava täyssähköautojen suurteholaturi, joka on nykyisin käytössä olevia laturityyppejä moninkertaisesti tehokkaampi.

Helsinki on sähköautoilun edelläkävijäkaupunki, jossa on Suomen laajin latausverkosto. Entuudestaan pääkaupungista löytyy jo kahdenlaisia sähköautojen latauspisteitä: keskinopeita latauslaitteita ja täyssähköautoille soveltuvia pikalatureita. Suurteholaturi on vielä pikalaturiakin tehokkaampi: tunnissa sillä lataa virtaa jopa 750 kilometrin ajamiseen. Akun saa ladattua täyteen jopa parissa kymmenessä minuutissa. Suurteholaturi myös mahdollistaa kahden auton samanaikaisen lataamisen.

Helenin tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen korostaa, että uuden teknologian ansiosta suurteholaturit vievät sähköautoilun helppoutta ison askeleen eteenpäin.

– Useat uudet täyssähköautomallit tukevat 150 kilowatin lataustehoa tai jopa enemmänkin. Näiden automallien yleistyessä vaatimukset latauspisteitä kohtaan kasvavat. Helenin suurteholaturi tuo sähköautoilijoille uusia vaihtoehtoja ja helpottaa heidän arkeaan, Jokinen kertoo.

Sähköautoilijoiden vaatimukset kasvavat – Helen panostaa helppouteen ja saavutettavuuteen

Sähköautoilun yleistyessä autoilijat vaativat lataukselta enemmän – sekä latauspisteiden tehokkuudelta että sijainneilta. Helen on jo yli kymmenen vuoden ajan panostanut pääkaupunkiseudun sähköisen liikenteen parantamiseen ja helpottamiseen.

– Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiajärjestelmä ja monien muiden toimien lisäksi panostamme aktiivisesti myös sähköiseen liikenteeseen. Haluamme laajentaa sähköautojen latausverkostoa entisestään sekä tehdä sähköautoilusta asiakkaille mahdollisimman helppoa, sanoo Helenin ratkaisuliiketoimintojen johtaja Sari Mannonen.

Latauspisteiden määrän lisäksi latausta on sujuvoitettu Helen Lataus -palvelulla. Helen Latauksen asiakkaat voivat hyödyntää Helenin laajaa latausverkostoa niin Suomessa kuin ulkomailla. Palvelu toimii kätevästi yhdellä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella ja veloitus tapahtuu toteutuneiden lataustapahtumien perusteella ilman kuukausimaksua.

Helen avasi Suomen ensimmäisen julkisen sähköautojen katulatauspisteen Runeberginkadulle jo vuonna 2009 ja on siitä lähtien kehittänyt aktiivisesti pääkaupungin sähköistä liikennettä. Helsingin julkinen latausverkosto onkin Suomen laajin ja kattaa yli 160 latauspistettä.

Faktat:

  • Helen avaa Helsingin ensimmäisen, uuden teknologian suurteholaturin Suvilahteen. Suurteholaturi on käytettävissä 16.9.2020 lähtien.
  • Suurteholaturin osoite on Parrukatu 2, 00540 Helsinki.
  • Suurteholaturi on teholtaan 150kW. Latausjohtojen pistoketyyli on täyssähköautoihin sopiva CCS-liitin. Entuudestaan Parrukadulla on 50kW pikalaturi, jossa on CCS/CHAdeMO-pistoketyypit.
  • Yhdellä suurteholaturilla on mahdollista ladata samanaikaisesti kahta autoa.
  • Helsingin julkinen latausverkosto on Suomen laajin, jossa Helenillä on yli 160 latauspistettä.
  • Katso kartalta kaikki Helsingin latauspisteiden sijainnit
  • Tutustu Helen Lataus -palveluun

Lue lisää aiheesta

Sähköinen liikenne